Održan predizborni skup DF-a: Glasajte za kandidate DF-a i doktora Osmanovića za načelnika Kalesije

Demokratska fronta Željko Komšić održala je predizborni skup u BKC-u Alija Izetbegović u Kalesiji, na kojem  je predstavljena je lista kandidata DF-a za Općinsko vijeće Kalesija i zajednički kandidat SDP-a i DF-a za načelnika općine Kalesija, Muhamed Osmanović. Nakon uvodnog obraćanja Amre Avdić, kandidata na listi, prisutne je  pozdravio Edin Jusufagić, nosilac liste DF za Općinsko vijeće Kalesija.

Jusufagić je kazao da DF po prvi put izlazi na lokalne izbore u Kalesiji, sa mladim kandidatima za Općinsko vijeće koji nikada nisu bili u vlasti.

„Naši kandidati su obični gađani kojima je dosta nepravde u Kalesiji. Obećavamo da nećemo biti stranka koja će valjati pojedincu. Mi hoćemo da valjamo narodu. U fokusu našeg djelovanja su mladi i nezaposleni građani Kalesiji, koji svakim danom u sve većem broju odlaze iz zemlje. Tjeraju nam omladinu, dajte da mi njih otjeramo s vlasti, kazao je Jusufagić.

U ime KO DF Tuzlanskog kantona, obratio se Jasmin Kadić, koji je istakao da je najveći problem našeg društva korupcija, nepotizam  kriminal, koji razaraju svaku oblast našeg društva.

Izborni program DF-a predstavio je Samir Alić, kandidat na listi DF-a za Općinsko vijeće Kalesija.

Na ovom predizbornom skupu prisutnima se obratio i Muhamed Osmanović, zajednički kandidat SDP-a i DF-a za načelnika općine Kalesija.

Osmanović je predstavio predizborni program iz svih oblasti i kazao da se najveći dio programa DF-a i SDP-a podudaraju i da nude slična rješenja.

„ Imamo zajedničku viziju da Kalesiju učino boljim mjestom za život. Identifikovali smo identične probleme, koje moramo rješavati, prije svih problem nezaposlenosti, brži i efikasniji razvoj privrede i sprečavanje odlaska mladih iz Kalesije. Želim da Vas pozovem da do 02.oktobra budemo jedan tim i da svi zajedno damo svoj doprinos da Kalesija konačno dobije načelnika iz lijeve opcije. Isto tako je jako važno da osvojimo veliki broj vijećničkih mjesta jer će meni kao načelniku biti potrebna podrška vijećnika SDP-a i DF-a“, kazao je Osmanović.

Prisutnima se obratio i Damir Bećirović, zastupnik DF-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, koji pozvao građane Kalesije da podrže kandidate DF-a za Općinsko vijeće Kalesija i zajedničkog kandidata SDP-a i DF-a za načelnika Kalesije, Muhameda Osmanovića.

„Ovi ljudi će promijeniti stereotip o Kalesiji. Glasajte za mlade ljude koji su svjesni koji znaju šta im znači njihov grad i koji neće prodati svoj mandat. Kao što sam siguran da ćemo imati vijećnike u Općinskom vijeću Kalesija, siguran sam i da će naš zajednički kandidat Muhamed Osmanović pobijediti na ovim izborima, jer sada imamo mogućnost da uzmemo Kalesiju, da promijenimo ono što se desilo na prošlim lokalnim izborima kada je falilo nekoliko desetina glasova da SDP-e ima načelnika u Kalesiji. Mišljenja sam da je krajnje vrijeme da dođe do promjena u Kalesiji, Lukavcu i drugim općinama TK-a“, kazao je Bećirović.

Foto:

 

 

 

Plaćeni politički marketing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: