Održan II međunarodni festival folklora „Susret prijatelja Tojšići 2014“

U organizaciji KUD “Biser” Tojšići sinoć je na sportskom poligonu u Tojšićima održan “II međunarodni festival folklora” koji je nosio naziv „Susret prijatelja Tojšići 2014“ u okviru kulturno-sportske manifestacije “Tojšićko ljeto 2014”.

Tojšićkoj publici predstavilo se ukupno sedam kulturno umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske kao i pobjednici Sabora frulaša Sovljak, Bogatić iz Srbije.

Predvečernjim defileom kroz Tojšiće učesnici su, Tojšićanima i svima koji su se okupili da pozdrave ovu manifestaciju, pokazali sve ljepote različitih kultura i običaja koji se njeguju u gradovima Bosne i Hercegovine i susjedne nam Hrvatske i Srbije.

Festival je ispred Općine Kalesija, svečano otvorio predsjednik općinskog vijeća Nedžad Džafić. „Ovo je druga po redu međunarodna smotra koju organizuje KUD “Biser” Tojšići . Kao i obično nakon defilea kroz Tojšiće izvođači su imali priliku pokazati svoje umijeće na sceni. Pored kulturno umjetničkih društava koji su nastupili tojšićkoj publici predstavili su se i pobjednici Sabora frulaša Sovljak, Bogatići iz Srbije. Pored toga mi smo kao i do sada uspješno obavili svoj zadatak i publici uljepšali noć”, kazao je u razgovoru za Nezavisni Kalesijski Portal, Mehmed Hodžić, predsjednik KUD „Biser“ Tojšići.

Učešće su uzeli KUD “Matija Gubec” Donji Miholjac Hrvatska, KUD “Dobošnica” iz Dobošnice, KUD “Merak” Sapna, KUD “Slavonac” Podravska Moslavina Hrvatska, KUD “Osman Alibašić” iz Brijesnice, KUD “8.oktobar” iz Ratkovića, pobjednici Sabora frulaša Sovljak Bogatić iz Srbije kao i domaćini KUD „Biser“ Tojšići.

NKP.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: