Odlukom generala Sefera Halilovića, dr. Jasmin Osmančević na čelu kalesijskog BPS-a

Nakon dugotrajnog političkog pritiska i niza ne istina javno i medijski izrečenih protiv vijećnika BPS Kalesija, istina konačno izašla na vidjelo.

Svi prethodni medijski napadi, lažni naslovi i press konferencije protiv kolega, članova i vijećnika BPS Kalesija, je ipak bila samo jedna iluzija i lažna predstava za građane.

Zbog ne efikasnog rada, ne funkcionisanja stranke, vođenja pogrešne politike, napuštanja uglednih i akademskih članova, vrh stranke BPS-a u Sarajevu razrješio je sa svih funkcija i dužnosti predsjednika Regionalnog odbora BPS-a, dr.Mirsada Selimovića i imenovano je novo rukovodstvo Stranke.

Dr.Jasmin Osmančević je dobio povjerenje generala Sefera Halilovića da zajedno sa vijećnicima Rašidom Vildićem i Semirom Mujkanovićem izvrše reorganizaciju OO BPS Kalesija.

Ovakva odluka je donesena u vrhu stranke u Sarajevu jer pomenuti vijećnici nisu prekršili Statut BPS-a, i uredno su izvršavali svoje obaveze.

Dr.Jasmin Osmančević je novi Predsjednik inicijativnog odbora – Povjereništva, i ovu odluku članstvo i simpatizeri BPS Kalesija su već duže vrijeme isčekivali i dočekali sa velikom podrškom.

Vijećnici su dobili zadatak da očuvaju ugled i kredibilitet OO BPS Kalesija, da zajedno sa članovima formiraju novi tim koji će ponuditi nove ideje, energiju i rješenja i na takav način doprinesu boljem razvoju lokalnog statusa i društva.

OO BPS Kalesija poziva sve patriote i građane, na zajedništvo bez sukoba i novih podjela, da dođu u kancelariju Stranke, da postanu članovi i da daju svoj doprinos i rješenja za budućnost naše lokalne zajednice.

Ovom prilikom posebno pozivamo sve Bosanske patriote koji su zbog nezadovoljstva i nesuglasica sa prethodnim rukovodstvom napustili stranku, pozivamo na povratak i jedinstvo. Svakodnevno dobijamo podršku za naš rad i u veoma kratkom vremenskom periodu, formirani su novi mjesni odbori, sa novim članstvom.

OO BPS Kalesija će svim svojim kapaciteitma, zajedno sa vijećnicma i članstvom, nastaviti raditi i pokretati inicijative, služiti svim građanima Kalesije, graditi prostor i kapacitet da može rješavati stvarne probleme i osigurati bolju budućnost lokalne zajednice.

 

Inicijativni Odbor

OO BPS Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: