Odbojkašice Bosne iz Kalesije započele pripreme za dvije najvažnije utakmice u sezoni

Odbojkašice Bosne iz Kalesije su započele pripreme za play off, nakon kojeg će biti poznat prvak FBiH i ekipa koja će se plasirati u „Premijer“ ligu BiH. Naime, Odlukom o završetku takmičenja u svim ligama OS FBiH, ŽOK Bosna Kalesija je proglašen za prvaka „Superlige“ FBiH „Sjever“ i igrat će dvije utakmice za plasman u „Premijer“ ligu BiH. Kalesijske odbojkašice će u borbi za ulazak u elitni razred bh-a odbojke igrati protiv Igmana sa Ilidže, koji je proglašen za prvaka „Superlige FBiH“ grupa „Jug“. Utakmice će se igrati u posljednjoj sedmici mjeseca juna, a Bosna će biti domaćin prvog susreta. Revanš se igra sedam dana kasnije na Ilidži.

Rašid Tubić, trener ŽOK Bosna, smatra da njegova ekipa posjeduje kvalitet i da kroz play off može izboriti ulazak u „Premijer“ ligu BiH.

Rašid Tubić

„ Od 3.juna smo počeli sa priprema za utakmice protiv Igmana. Sve djevojke, koje su nastupale za Bosnu u dosadašnjem dijelu sezone, su na raspolaganju i, pored kašnjenja s pripremama zbog pandemije, vjerujem da možemo prikazati bolju igru i ući u „Premijer“ ligu BiH. Uostalom naš cilj na početku sezone je bio ulazak u „Premijer“ ligu i sada smo na korak od naših želja i ambicija“, kaže Tubić.

Dodaje da je pred kalesijskim odbojkašicama težak zadatak jer će za protivnika imati kvalitetnu ekipu koja je ostvarila najbolje rezultate u grupi „Jug“.

„Naše protivnice su blagoj prednosti u odnosu na nas jer su dosta ranije započele pripreme. Prema našim informacijama one su 20 dana prije nas počele sa pripremama. Nama je ostalo malo vremena da vratimo igračice u formu koju su imale prije prekida prvenstva, kada su od 14 odigranih utakmica upisale 13 pobjeda. Slične rezultate u prvenstvu su imale i odbojkašice Igmana, s tim što su one imale koji poraz više u odnosu na nas. Prema mojim informacijama radi se o kvalitetnoj ekipi koja je u svojim redovima ima nekoliko starijih i iskusnih, ali i mladih i talentovanih odbojkašica. Vjerujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo na kraju slaviti“, ističe Tubić.

Prema informacijama koje raspolažu u ŽOK Bosna, prva utakmica play off-a će se igrati u dvorani MSŠ u Kalesiji, uz prisutvo maksimalno do 300 navijača, uz poštivanje svih preporučenih preventivnih mjera.   

Podsjećamo, odbojaši Bosne su već osigurali ulazak u „Premijer“ ligu BiH što je dodatni motiv za odbojkašice Bosne da kroz play off dođu do željenog cilja i ljubiteljima odbojke dokažu da je Kalesija odbojkaški grad koji se može pohvaliti da ima dva premijerligaša.  

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: