OD JUTROS BLOKIRAN PUT U MEMIĆIMA

Mještanima kalesijskog naselja Memići danas je bilo onemogućeno korištenje lokalnog puta, koji izlazi na magistralni put M4 Tuzla – Zvornik. Naime, Amir Hasić iz Memića jutros je na rakrsnici kod OŠ u Memićima, na dvije lokacije, parkirao kamion i kombi, čime je blokirao ulazak i izlazak iz Memića. Intervenisala je kalesijska policija, a potom i pripadnici specijalne policije iz Tuzle koji su Hasića priveli u Policijsku stanicu Kalesija.

Nezvanično saznajemo da se Hasić na blokadu puta odlučio kao znak protesta zbog otkaza   u Policijskoj akademiji, nakon pet mjeseci provedenih na obuci za policijaca. Hasić se nakon dobijenog otkaza obraćao Ministarstvu pravde FBiH, ali njegove žalbe niko nije uvažavao.

Hasić je, navodno,    Policijskoj stanici Kalesija najavio blokadu puta u Memićima, kako bi skrenuo pažnju javnosti na problem u vezi sa otkazom u policiji.

Amir Hasić smatra da  je otkaz u Policijskoj akademiji dobio zbog revanšizma jednog od pripadnika Policijske stanice Kalesija, sa kojim je bio u sukobu 1998. godine, a zbog čega je bio osuđen na osam mjeseci zatvora.

Prema njegovim tvrdnjama, prilikom zasnivanja radnog odnosa u Policiji, protiv njega je policijac iz Kalesije slao dopise da je osuđivan i da kao takav ne može biti pripadnik policijskih snaga, što je na kraju rezultiralo otkazom.

Memići su i dalje  u saobraćajnoj blokadi, a prema našim saznanjima vozila  bi tokom dana trebala biti uklonjena sa ceste, čime bi saobraćaj bio normaliziran.

Foto:

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: