Obilježena 27. godišnjica bitke na Lisači

U sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, na Majevici je obilježena i 27. godišnjica bitke na Lisači, kada su pripadnici Armije RBiH u okruženju držali pripadnike tzv. vojske RS-a od 8. do 25. novembra kada je i zauzeta ova kota.  

Zauzimanjem ove kote mogu slobodno da kažem da je sačuvana teritorija Tuzlanskog kantona jer je sa ovih brda sijana smrt u svim okolnim naseljima, rekao je načelnik općine Kalesija Sead Džafić.  

On je istakao da će sve učiniti da se ova kota uredi i da bude mjesto gdje će učenici dolaziti na časove historije kako bi slušali priče o hrabrosti boraca Armije RBiH.  

Šemsudin Nasupović ispred Jedinstvene organizacije boraca koji je ove godine i dio tima za organizaciju obilježavanja bitke na Lisači kazao je da je ponosan na sve one koji su danas došli na ovo mjesto i koji su odali počast onima koji živote dadoše za odbranu domovine.  

Nasupović se zahvalio i općinskom načelniku koji je pomogao da obilježavanje 27.godišnjice bitke na Lisači ove godine bude posjećenije u odnosu na dosadašnje godine.  

Prisutnima na Lisači obratili su se i direktni učesnici bitke na Lisači, Ćazim Huremović i Zijad Šmigalović zvani Kuko.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: