Novoizabrani vijećnici preuzeli uvjerenja i prihvatili mandat u Općinskom vijeću Kalesija (FOTO)

Novoizabrani vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija danas su preuzeli uvjerenja i potpisali izjave o preuzimanju vijećničkog mandata.

Hajrudin Huseinović,predsjednik Općinske izborne komisije Kalesija je upoznao prisutne da su se vijećničkog mandata odrekla dva vijećnika. Zijad Suljkanović, koji je osvojio najveći broj glasova na listi SBiH, je već ranije preduzeo mandat zastupnika u Skupštini TK-a, tako da ga u Općinskom vijeću Kalesija zamijeniti Zijad Brkić, koji je bio četvrti na listi SBiH. Podsjećamo, Brkić je bio vijećnik i u prošlom sazivu kalesijskog vijeća, ali tada kao predstavnik Narodne stranke radom za boljitak. Pored Suljkanovića, mandat vijećnika nije prihvatio ni Elvir Rožnjaković (SBB). Rožnjakovića će u vijeću zamijeniti Armin Hodžić, koji je bio drugoplasirani pobroju glasova na listu Saveza za bolju budućnost.

Nakon preuzimanja uvjerenja i potpisivanja izjava, novoizabranim vijećnicima se obratio Sead Džafić, načelnik općine Kalesija, koji ih je pozvao na saradnju, zajednički rad i poželio im mnogo sreće u radu.

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: