Novi roman Mehmeda Đedovića „STAZA MRKOG MEDVJEDA 1463.“: Historijska priča ispričana savremenim jezikom

Roman STAZA MRKOG MEDVJEDA 1463. objavljen je uz potporu Fondacije za izdavaštvo, a izdavač je „Planjax“ Tešanj.

– Radostan sam zbog knjige kao da je prva, kazao je Đedović o izlasku novog romana.

Iza intrigantnog i zanimljivog naslova novog romana „Staza mrkog medvjeda 1463.“ slijedi jednako intrigantna i zanimljiva priča iz bosanske prošlosti. Da je umijeće pričanja naročit dar odabranima da ožive i ovjekovječe prošlost, događaje i ljude kao njihove aktere, prolazne u vremenu, Mehmed Đedović je potvrdio na sjajan način.

Iako je roman historijski, autora više od historijskog zanima ljudska sudbina na koju čovjek pokušava utjecati u svim sferama svog života: ljubavi, prijateljstvu, u vječitom traganju za svojim snovima koje uvijek iznova pokreće želja da se ulovi sreća…

Upravo to suprotstavljanje sudbini čini život Đedovićević književnih junaka nepredvidljivim i uzbudljivim, i kad je ishod sretan i kad je tragičan.

„Staza mrkog medvjeda 1463.“ je uzbudljiva, sjajno ispričana priča, koliko realna, toliko i mistična. Đedović otkriva ponore ljudske duše vodeći svoje likove putem punim opasnosti, kroz avanture koje čitaoca drže prigrljenog uz knjigu, u napetosti, te im nudi neočekivana putovanja i dinamičnu radnju. Svaka stranica romana produbljuje žeđ za čitanjem i čitalac, uvučen u priču, putuje kroz avanture likova u romanu.

„Staza mrkog medvjeda 1463.“ je historijska priča ispričana savremenim jezikom i odvija se kao na traci dobro režiranog filma o bosanskoj prošlosti.

Ovim romanom Mehmed Đedović potvrđuje da je s razlogom za svoj prethodni istorijski roman „Legionar“ dobio dvije najprestižnije nagrade u Bosni i Hercegovini: Godišnju nagradu društva pisaca i Nagradu Skender Kulenović.

Roman se može nabaviti u knjižarama, u Planjaxu, a i kod autora Mehmeda Đedovića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: