Prekinut nastavak 33.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija

Zbog nedostatka kvoruma prekinut je i nastavak 33.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija. Nakon pojedinačne prozivke vijećnika od strane Hajrudina Huseinovića, sekretara vijeća, utvrđeno je da sjednici prisustvuje samo 10 vijećnika, što nije dovoljno za nastavak. Zbog toga je predsjedavajući Enes Idrizović prekinuo nastavak 33.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija.

14:25 – Enes Idrizović (predsjedavajući vijeća) se obratio prisutnim vijećnicima i saopštio da je 30.09.2020.godine održana sjednica Kolegija na kojoj je dogovoren termin za nastavak sjednice. Većinom članova Kolegija (8 ZA i 1 suzdražan) potvrđen je datum održavanja sjednice. Ovo govori koliko pojedini vijećnici poštuju instituciju Općinskog vijeća, rekao je Idrizović, koji je, potom, saopštio da ne postoji kvorum i prekinuo nastavak 33.redovne sjednice vijeća

14:22 – Hajrudin Huseinović, sekretar Općinskog vijeća je izvršio pojedinačnu prozivku vijećnika, nakon čega je ustanovljeno da sjednici prisustvuje 10 vijećnika.

14:21 – Predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Enes Idrizović je otvorio nastavak 33.redovne sjednice

14:15 – Održavanje nastavka sjednice je upitno, jer u sali ponovo nema dovoljno vijećnika, kako bi se sjednica mogla nastaviti. Sjednica još nije počela. U sali je trenutno dio vijećnika iz dosadašnje vijećničke većine (NLSDž), Ramir Baručić (SBiH), Hasan Alić (A SDA), Rašid Vildić (BPS) i samostalni vijećnici Elvir Brkić, Damir Džafić, Sejfo Trgovčević i Nejra Mujanović. Jedini opozicioni vijećnik u sali je Mujo Mujkić (samostalni vijećnik). Do sada se nisu pojavili vijećnici SDP-a, SDA i samostalni vijećnici: Nihad Hamzić i Damir Husić. Također, sjednici nisu prisustvovali ni Mensur Hukić i Huso Atlagić (NLSDž) i Jasmin Osmančević (samostalni vijećnik)

Predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija za danas u 14 sati zakazao je nastavak 33.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija.

Podsjećamo, sjednica je 26.septembra prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Prije prekida nije usvojena Izvještaj o izvršenju budžeta općine Kalesija za prvih šest mjeseci ove godine. Za Izvještaj je glasalo 12 vijećnika, dok su po 3 vijećnika bila protiv i suzdržana. Predsjedavajući Enes Idrizović je dao kratku pauzu, nakon koje se nekoliko vijećnika nije vratilo u salu za sjednice. Ustanovljeno je da ne postoji kvorum za rad i odlučivanje. Sekretar Općinskog vijeća Hajrudin Huseinović je izvršio pojedinačnu prozivku vijećnika, nakon čega je utvrđeno da sjednici prisustvuje samo 11 vijećnika, što nije bilo dovoljno za nastavak sjednice.

Na nastavku sjednice vijećnici bi trebali razmatrati preostale tri tačke dnevnog reda:

12. Razmatranje i usvajanje lzvještaja o troškovima tekuće budžetske rezerve općine Kalesija do 30.06.2020. godine.

  1. Razmatranje i usvjanje Izvještaja o radu i poslovanju u 2019. godini komunalnog preduzeća čiji je osnivač općina Kalesija — KP “Komunalac” d.d. Kalesija.
  2. Razmatranje i prihvatanje Informacije o završenoj školskoj 2019/2020. godini i upisu učenika u prvi razred osnovnih i srednje škole na području općine Kalesija. 15. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture napodručju općine Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: