Mensur Hukić izabran za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija (UŽIVO)

15:02 – ZAVRŠENA JE KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KALESIJA

15:01 – Sead Džafić (načelnik) – čestitam novom predsjedavajućem i zamjeniku i nadam se da ćemo zajedno raditi za dobrobit građana općine Kalesija

14:58 – Jasmin Osmančević (SD) se zahvalio vijećnicima na izboru za zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija.

14:57 – Jasmin Osmančević (SD) izabran za zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija. ( ZA 14, UZDRŽANIH – 9, PROTIV – 1)

14:49 – U toku je razmatranje prijedloga za izbor zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija. Prijedlog je Jasmin Osmančević (SD)

14:47 – Mensur Hukić (NBL) – Zahvalio se svim vijećnicima na izboru

14:45 – MENSUR HUKIĆ JE IZABRAN ZA PREDSJEDAVAJUĆEG OPĆINSKOG VIJEĆA KALESIJA I NAKON POJEDINAČNOG IZJAŠNJAVANJA VIJEĆNIKA (ZA – 14, PROTIV – 2, UZDRŽANIH – 8).

14:43 – Mujo Mujkić (NiP) je zatražio pojedinačno izjašnjavanje vijećnika

14:42 – Mensur Hukić (NBL) je izabran za novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija. (ZA – 14, PROTIV – 2, UZDRŽANIH – 8 vijećnika)

14:40 – Enes Idrizović (NBL) – Niti jedan prijedlog nije došao ispred NBL-a, već se radi o pojedinačnim prijedlozima. Iz tog razloga ne mogu podržati ovaj prijedlog

14:39 – Edis Mujanović (SBB) – Načelnik je legitiman, pobijedio je na izborima. Po meni je Enes Idrziović legitiman jer je dobio najviše glasova od svih vijećnika.

14:29 – Admir Karić (NiP) – Smatram da vijećnici koji su prošle sedmice napustili sjednicu nisu ispravno postupili. Lično nemam ništa protiv Mensura Hukića. Međutim, želim kazati da ću biti protiv. U nekim drugim okolnima bih možda i dao podršku. Nisam siguran da igdje u svijetu imamo situaciju da predstavajuću vijeća bude osoba koja je direktor firme u vlasništvu načelnika. Da li je moralno da damo glas za ovu opciju? Da li jedan drugom mogu biti korektivni faktor ili će se sve završavati telefonom? Smatram da ne mogu. SDA u novoj većini ima 6 vijećnika (polovinu vijećničke većine), a nema prijedloga za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg. Bilo bi logično da jedinu ženu u vijeću predložimo za zamjenika predsjedavajućeg. Ako me neko ubijedi da Mensur Hukić neće raditi po direktivama i ja ću glasati. Želim da zastupam interese svih građana općine Kalesija. Imamo vijećnike koji su govorili da načelniku treba izglasati opoziv, a sada su dio većine. Volio bih da nekon od 14 vijećnika izađe i kaže razloge zašto treba glasati za Mensura Hukića? Ulazimo u jednu opasnu situaciju. Molim Vas da razmislite prije nego što se izjasnite.

14:21 – Mujo Mujkić (predsjednik Kluba NiP) – Mensur Hukić je direktor u firmi koja je u vlasništvu načelnika Seada Džafića. Po nama je to ne prihvatljivo. Trebamo da gradimo sistem u kojem će svi građani imati ista prava. Imamo dvije suprostavljene grupe koje žele da rade po istom principu. Da li mi kao neko ko treba da upravlja ovom lokalnom zajednicom trebamo da se svrstavamo na jednu stranu? Ništa lično nemam protiv g-dina Hukića, ali okolnosti koje su takve. Po meni on nije za predsjedavajućeg vijeća, zato što je njemu nadređeni načelnik. Predsjedavajući treba da bude prvi čovjek općine. Pozivam Vas da donesete razumnu odluku i da ne gradimo piramidu vlasti koja će služiti sama sebi. Predlažem da izaberemo neko treće lice koje nije iz ova dva tabora.

14:20 – Na dnevnom redu je Odluka o izboru predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija. Predložen je Mensur Hukić (NBL)

14:16 – Usvojen je Izvještaj komisije za izbor imenovanje (ZA – 16,UZDRŽANIH 8, PROTIV NIJE BILO)

14:15 – Admir Karić (NiP) – Da li je zasjedala Komisija i šta je sa prijedlogom da Mensur Hukić bude biran na konstituirajućoj sjednici prošle sedmice?

14:14 – Na dnevnom redu je Izvještaj Komisije za izbor i imenovanje

14:13 – Usvojen je dnevni red nastavka konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća

14:12 – Usvojen je zaključak po kojem je Jasmin Osmančević ovlašten da predsjedava sjednicom do izbora predsjedavajućeg

14:11 – Mehmed Imamović je polozio svečanu izjavu

Nakon što prošle sedmice nije izabran predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg, vijećnici će danas, u drugom pokušaju, predložiti novo rukovodstvo Općinskog vijeća Kalesija.

Za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija predložen je Mensur Hukić (NBL), dok je za zamjenika predsjedavajućeg predložen Jasmin Osmančević (SD).

Uvjerenje o preuzimanju mandata dobio je i Mehmed imamović (SBB) koji je u Općinsko vijeće ušao umjesto Zijada Suljkanovića, koji je preminuo nakon što je osvojio vijećnički mandat.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: