Narod i Pravda Kalesija/ Radna posjeta predsjednika Konakovića: Sa radom počela kancelarija Naroda i Pravde, u procesu formiranje kandidatske liste za OV

Nakon izlaska iz kućne izolacije, odnosno nakon što je prebolio virus Korona, predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković je u četvrtak 09.07.2020. godine posjetio Tuzlanski kanton i tom prilikom obišao četiri općinske/gradske organizacije stranke, odnosno povjereništva u Kladnju, Živinicama, Tuzli i Kalesiji.
U pratnji povjerenika za TK, Izena Hajdarevića, Konaković je obišao kancelarije spomenutih organizacija, koje su u proteklom periodu nakon brendiranja i tehničke opremljenosti startale sa aktivnostima.

Konaković je na taj način imao priliku da se i sam uvjeri u angažman novoformiranih organizacija koje će na narednim izborima imati svoje kandidate za općinska /gradska vijeća.
Naporan, ali i dan pun pozitivne energije završen je posjetom u Kalesiji.

Delegacija Naroda i Pravde Kalesija svoje je goste dočekala na platou ispred zgrade Općine, a radna posjeta je počela učenjem Fatihe na Centralnom šehidskom spomen-obilježju.

Šetnja kroz Kalesiju do kancelarije je prošla uz razgovor o aktuelnostima vezanim za Kalesiju.
Nakon obilaska kancelarije, što je svakako značajno, jer je riječ o prvoj posjeti nakon početka rada iste, radni sastanak je održan na platou ispred kancelarije u ulici Žrtava genocida u Srebrenici bb, zgrada Kahrimanović, kako bi se zadovoljile epidemiološke mjere u vezi sa koronavirusom.

Šest od sedam članova Povjereništva Naroda i Pravde Kalesija je aktivno prisustvovalo radnom sastanku: Damir Husić (predsjednik), Admir Karić (potpredsjednik), Muhamed Hadžić (Asocijacija mladih), Mujo Mujkić, Nihad Hamzić i Edin Mehmedović.

Iako je riječ o radnom sastanku, na kojem se prije svega razgovaralo o aktivnostima u vezi sa Lokalnim izborima, predsjednik Konaković je ponovo prezentirao koncept rada Naroda i Pravde, te da rukovodstvo općinskih/gradskih organizacija ima potpunu slobodu u svom radu sve dok se poštuju statutarne i programske odredbe.

Povjereništvo Naroda i Pravde Kalesija je u procesu selekcije osoba koje će biti na kandidatskoj listi za Općinsko vijeće Kalesija.
Kada je u pitanju kandidat za nečelnika, zaključak Povjereništva na jednom od sastanaka, poznajući politička dešavanja u Kalesiji, je da bi bilo neozbiljno, pa čak i neodgovorno, „potrošiti“ neku osobu, jer je stranka u procesu formiranja u Kalesiji neposredno pred prijave kandidata u CIK-u.

Iako u Narodu i Pravdi Kalesija smatramo da ćemo biti važan politički faktor na Lokalnim izborima, o eventualnoj podršci nekom od već poznatih kandidata za načelnika smo odlučili razgovarati nakon završenog procesa formiranja naše liste za OV.

Inače, kancelarija Naroda i Pravde Kalesija počela je sa radom ove sedmice, a sekretar će svakim radnim danom biti dostupan od 10 do 13 sati, a po potrebi i u drugim terminima.
Kancelarije je, osim za buduće članove, dostupna za sve građane koji žele dobiti informacije o aktuelnim dešavanjima u Kalesiji.

U narednom periodu Povjereništvo Naroda i Pravde Kalesija će javnosti prezentirati svoje članove i poduzetek aktivnosti u narednom periodu, kao i planove za naredni period.

Press služba Naroda i Pravde Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: