Narod i Pravda Kalesija: Promotivni video – KALESIJI SU POTREBNE PROMJENE, IZ TEMELJA! (video)

Narod i Pravda je politička organizacija koja je građanima ponudila sasvim novi koncept politike, te kroz programske ciljeve ponudila konkretna rješenja za skenirane i delegirane probleme od strane građana.
Vođenje predizborne kampanje je također sasvim novi način u Bosni i Hercegovini.

OP NiP Kalesija je odlučio uraditi promotivni video spot za Izbore 2020. godine na nešto drugačiji način od svih političkih subjekata.
Naime,u spotu nema „kravatiranih i ukočenih“ likova, koji stoje pored „običnih“ građana, te kao vrhovni komadanti diriguju i nadziru radove.
U spotu se ne pozivaju drugi na promjene, nego akteri samog spota, većinom kandidatkinje i  kandidati na predstojećim izborima, u radnim odijelima kreću u promjene.
U promjene IZ TEMELJA!

Predizborni spot NIP Kalesija je sačinjen iz tri dijela. U prvom dijelu se prikazuju ljepote ovoga dijela najljepše zemlje na svijetu, BiH, i podcrtava historijska činjenica o značaju ovoga mjesta.
U drugom dijelu se nema namjera „promovisati“ loša  slika o Kalesiji, nego se ukazuje na aktuelno i realno loše stanje, što je i motiv i predmet budućih promjene.
Treći, završnio dio, koji ujedno može da bude zaseban promotivni materijal (i to će da bude skraćena verzija „promotivnog predizbornog spota“) – se odvija na brdu Vis pored Kalesije.
Kandidati Naroda i Pravde šalju poruku da žele ostati da žive u domovini Bosni i Hercegovini,  te u radnoj „uniformi“ kreću sa Visa prema kalesijskim naseljima uz poruku –  KALESIJI SU POTREBNE PROMJENE,  IZ TEMELJA!

Pogledajte video OVDJE.

– Podsjećamo Narod i Pravda Kalesija na predstojećim lokalnim izborima izlazi sa „punom“ listom, od 31 kandidatkinje i kandidata za Općinsko vijeće Kalesija, kao i sa kandidatom za načelnika, Suad Bešlić.
Nosilac liste za OV je Admir Karić, a lista kandidatkinaj i kandidata je sačinjena od osoba starosne dobi od 19 do 63 godine, iz svih sfera društvenog djelovanja.
Više od 50% osoba na listi su mladi, a 42% su žene.

Press OP Narod i Pravda Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: