Narod i Pravda BiH prvog dana kampanje u Kalesiji: Načelnik i vijećnici koji mogu napraviti pozitivne promjene u Kalesiji

U Kalesiji je sinoć 16.10.2020. godine održan predizborni skup Naroda i  Pravde, nakon što su istoga dana zvanično predizbornu kampanju započeli  iz Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Narod i Pravda na predstojećim lokalnim izborima izlazi sa kandidatima u  više od 40 lokalnih zajednica u cijeloj BiH. Kalesija je jedna od općina  u kojoj ova stranka očekuje odličan rezultat, te osim vijećničkih  mandata i poziciju načelnika.

Manifestacija je počela obilaskom šehidskog spomen-obilježja, gdje su  položeni ljiljani i proučena Fatiha za šehide i branioce BiH, kao i za  sve civilne žrtve rata.

Na skupu u Kalesiji su prisustvovali predstavnici stranke na čelu sa  predsjednikom Elmedinom Konakovićem i političkim direktorom Kemalom  Ademovićem, a delegacijiu su činili i potpredsjednica Senada Bosno,  generalni sekretar Mirza Selimbegović, Vedran Jakubović, Haris Bašić,  Rusmir Pobrić, zatim predsjednik Kantonalnog povjereništva Izen Hajdarević, predsjednica KP žene TK Naida Ljuma, kao i nosioci liste za  Gradska vijeća u Tuzli i Živinicama, Azur Korlatović i Emir Rahimić.

Tom prilikom je predstavljena lista kandidatkinja i kandidata za  Općinsko vijeće koja broji maksimalnih 31 , te kandidat za načelnika.

Riječi dobrodošlice gostima, kao i poruku građanima Kalesije centrali o  važnosti općine i Narodu i Pravdi u njoj, uputio je Damir Husić,  predsjednik Općinskog povjereništva Naroda i Pravde Kalesija. On je istakao da je u veoma kratkom roku se okupila ekipa koja je  spremna u praksi primijeniti ono što drugi obećavaju – a to je politika  koja podjednako tretira sve građane.

U ime žena Naroda i Pravde Kalesija, obratila se predsjednica Almira  Gutić, koja je govorila o važnosti uključivanja žena u procese  odlučivanja.

U ime mladih govorila je Samra Bukvar, koja je istakla da mladi ne smiju  biti tretirani samo kao problm, nego moraju biti dio rješenja.

Nosilac liste za OV Kalesija, Admir Karić, je istakao Program Naroda i  Pravde, uz naglašavanje dvije oblasti i to; borbu protiv korupcije i  imenovanje stručnih i etičnih (ne samo stručnih, i ne samo etičnih, nego  – stručnih i etičnih) na funkcije. Navedenim se rješava ili se započelo  rješavanje svih gorućih probelema u Kalesiji. Osvrnuo se i na to da pojedinci govore da Narod i Pravda “samo  kritikuje”, međutim, nudimo i Program čiji je sastavni dio i to da Narod i Pravda neće raditi kao dosadašnja vlast. Dodao je da se u kritikovanju  aktuelne vlasti, Narod i Pravda ne osvrće na njihove privatne živote i  sve u vezi sa tim, nego se kritika odnosi na način kako upravljaju  resursima koji trebaju biti na raspolaganju svim građanima.

Kandidat za načelnika, Suad Bešlić, je govorio o svojim razlozima  povratka u BiH. Kroz svoja dosadašnja iskustva Kalesiji može donijeti  investicije, koje će donijeti radna mjesta i na taj način rješavati  vjerovatno najveći problem BiH, a svakako i Kalesije – odlazak mladih.  Ljubav prema domovini se pokazuje na način da je u ratu branimo, a u  miru je gradimo, poručio je Bešlić, koji se kao maloljetni dobrovoljac  priključio Armiji RBiH, a danas kroz biznis pokušava da pomogne  ekonomiju države.

Kemal Ademović, politički direktor Naroda i Pravde, konstatirao je da su  Povjereništvo i kandidati iz Kalesije jedan od najboljih timova koje  imaju.

Prema riječima Ademovića, to je spoj mladosti i iskustva, i da pokazuju  da odlično znaju šta je politika, koji su problemi lokalne zajednice,  ali i koja su rješenja za probleme.

Predsjednik Elmedin Konaković je u svom obraćanju kazao da je samo  prošle godine BiH “izgubila više od dvije Kalesije”. Naime, više od  73.000 građana je dobilo radne dozvole van granica BiH. Ekipa koja se  okupila u Narodu i Pravdi je sastavljena od osoba koja može pomoći  zaustavljanju ovog negativnog trenda, koji je “rak” i ove lokalne  zajednice.

– Kompletan skup, Foto i Video, možete pogledati na Facebook stranici Narod i Pravda.

Press služba OP Narod i Pravda Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: