Nakon 7 mjeseci insistiranja Dževada Hadžića u Skupštini TK: Drugi kotao za MSŠ Kalesija obezbijeđen sredstvima iz Budžeta TK

Iako je tek nedavno završena školska godina, u MSŠ Kalesija već sada moraju razmišljati kako dočekati zimu.
Podsjećamo, u protekloj školskoj godini, pred dolazak “minusa”  MSŠ Kalesija je, zbog dotrajalosti, ostala bez jednog od dva kotla za grijanje.

Nakon razgovora sa članovima Školskog odbora, Dževad Hadžić, predsjednik OO SDP Kalesija, i Armin Karić, vijećnik ove stranke u OV Kalesija, koji su učestovali na radnom sastanku za izradu Rebalansa budeta općine Kalesija u 2016. godini, u Rebalans budžeta općine Kalesija za 2016. godinu je uvršteno 10.000 KM za kotao, dok je dodatnih 5.000 KM izdvojeno od školskih sredstava.

Na školskom raspustu, u januaru, preduzeće “Finesa” je ugradilo kotao “Stilmetal”, proizvođača Lafat Komerc iz Kalesije, koje je kotao (pro)dalo po daleko pogodnijoj cijeni od tržišne.

U januaru instaliran jedan novi kotao u MSŠ Kalesija

Za potrebe zagrijavanja kompleksa MSŠ Kalesija su potrebna dva kotla, a pošto je “pitanje vremena” do kada će stari kotao biti funksionalan, ovoj ustanovi je i dalje potreban još jedan kotao.

Na sjednici Skupštine TK u decembru 2016. godine, poslanik iz Kalesije, Dževad Hadžić, je tražio da Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK da riješi pitanje grijanja MSŠ Kalesija.

Dževad Hadžić

Na pretprošloj sjednici je postavio poslaničko pitanje da li je nešto urađeno povodom toga, s obzirom da je dato obećanje da će novac biti planiran Budžetom za ovu godinu, nakon što nije bilo uvršteno u Rebalans budžeta za prošlu godinu.
Na prošloj sjednici Skupštine TK, Hadžić je dobio odgovor od Ministarstva.

Kako piše u odgovoru resornog ministra Zlatana Muratovića, za MSŠ Kalesija su planirana sredstva u iznosu od 13.000 KM za nabavku drugog kotla, čime bi se stvorili uslovi za optimalno zagrijavanje škole, s obzirom na njenu veličinu, i obezbijedili uslovi za nesmetan rad učenika i zaposlenika škole.

(NKP.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: