Najava promocije romana „Ponesi izgubljenu ljubav“

U četvrtak 24. oktobra 2019. godine, sa početkom u 17,00 sati u kalesijskoj biblioteci, u okviru manifestacije „IKRE 2019“, održat će se promocija romana „Ponesi izgubljenu ljubav“, autora Mirsada Mustafića. Osim autora, o knjizi će govoriti i prof.dr.Adib Đozić i mr- Dževad Tosunbegović. Moderator je Fahrudin Sinanović.

Mirsad Mustafić je profesor jezika i književnosti, novinar i nadasve književnik. On je najplodniji pisac kojeg je Srebrenica ikad imala, napisao je 15 knjiga o Srebrenici. Član je Društva pisaca Tuzlanskog kantona. Njegov književni rad je višestruko nagrađivan, a neka djela doživjela su više izdanja.

– Ovo je moja 15-ta knjiga, roman „Ponesi izgubljenu ljubav“, što moj opus čini jubilarnim. Ponekad se i ja pitam odakle mi snaga i želja da pišem. Međutim, potrebno je ostaviti trag u životu, ostaviti nešto svom gradu, podsjetiti na vremena prošlosti kada je Srebrenica bilo mjesto ljudovanja, lijepo, gdje su ljudi dolazili da uživaju. U svojim knjigama sam obuhvatio mnoge teme, ali sam pisao dosta o predratnom vremenu kada je život ličio bajci, kada se sretno živjelo. Danas je to drugačije, ali ovaj grad je osuđen na suživot. Svako moje djelo provlači notu suživota i nosi antiratnu poruku. Sam naziv romana „Ponesi izgbuljenu ljubav“ pokazuje da je ljubav konstanta. U osnovi ovog romana je ljubav iako govori o sudbini djeteta koje je došlo na svijet ne svojom voljom, i čitav roman se svodi na traganje za srećom, kazao je Mirsad Mustafić.

ljubav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: