Načelnik Sead Džafić uveo u posjed izvođača radova na putu Dubnica – Hrasno

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić i predstavnici  Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica  danas su obišli trasu puta Dubnica (Kiseljak) – Hrasno Gornje i uveli u posjed izvođača radova na ovoj putnoj kominukaciji.   

Vrijednost ugovorenih radova je 176.767 KM, od čega će općina Kalesija iz budžeta izdvojiti 100.000 KM, a Federalno ministarstvo 76.767 KM, rekao je načelnik Sead Džafić

„Ovo je put koji sam 1993.godine, kao pripadnik ARBiH, „probijao“ kako bi naše jedinice mogle doći na svoje položaje. Došlo je vrijeme da se nakon skoro 30 godina ovaj put asfaltira. Asfaltiranje puta se, pored sredstava iz budžeta općine Kalesija, realizuje uz pomoć Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice u Vladi FBiH. Dužina  puta je oko 2.100 metara. Danas smo uveli u posjed izvođača radova firmu „Roading
„ iz Gračanice, koja će nakon što obezbijedi bankovnu garanciju, za osam dana započeti radove na asfaltiranju puta“, kazao je načelnik Sead Džafić.

Dodao je da je riječ o jako važnom putnoj kominikaciji koja će, pored povezivanja dva naselja, mještanima Hrasna Gornjeg skratiti put do Kalesije.   

Fariz Buljubašić, predstavnik firme „Roading iz Gračanice“ je kazao da će radovi na asfaltiranju puta započeti iduće sedmice i da će se u potpunosti ispoštovati ugovoreni rokovi, a da će se za mjesec dana ovaj put pustiti u upotrebu.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: