Načelnik Sead Džafić upriličio prijem za učesnike Marša mira Srebrenica-Vukovar

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima danas je upriličio prijem  za ovogodišnje učesnike Marša mira Srebrenica-Vukovar.

Pred njima je put dug oko 350 kilometara, a započeli su ga jučer nakon  polaganja cvijeća i učenja Fatihe u Memorijalnom centru Potočari.  Učesnici ovog pohoda 18. novembra će prisustvovati mimohodu posvećenom  žrtvama Vukovara, jer protekle 24 godine širom Hrvatske raznim  manifestacijama obilježava se godišnjica genocida u Srebrenici, a, osim  toga, nekoliko maratona iz susjedne zemlje svakog 11. jula dolazi u  Potočare.

Načelnik općine Kalesija učesnicima je poželio dobro došlicu u prvi  oslobođeni grad u BiH istakavši da ovaj pohod pokazuje da ljudi koji su  preživjeli genocide suosjećaju i sa nevino ubijenim u Vukovaru.

Predsjednik Odbora za organizaciju Marša mira Srebrenica-Vukovar Zulfo  Salihović zahvalio se načelniku Kalesije Seadu Džafiću rekavši da je i  proteklih godina bio tu i pomogao u samoj organizaciji.

Zaista je lijepo kada dođete u općinu i dočekaju vas prvi ljudi. Zajedno  sa načelnikom smo položili cvijeće i prisjetili se šehida i poginulih  boraca koji su živote dali za slobodnu Kalesiju. Borili smo se za
domovinu Bosnu i Hercegovinu, za slobodu i svoje živote, kazao je  Salihović u svom obraćanju.

On je načelniku Seadu Džafiću uručio i cvijet Srebrenice simbol borbe  protiv genocida i masovnih stradanja ljudi.

Učesnike Marša mira iz Kalesije su ispratili predstavnici boračkih  udruženja i organizacije te učenici MSŠ Kalesija zajedno sa profesorom  Edinom Lokmićem.


(Press općine Kalesija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: