Načelnik Sead Džafić održao sastanak sa predstavnicima PU i PS Kalesija

Općinski načelnik Sead Džafić održao je jučer sastanak sa načelnikom PU Kalesija Stjepanom Hlavačekom, komandirom u PS Kalesija Munibom Šarićem i njegovim zamjenikom Midhatom Hamzićem vezano za sigurnost i stanje na teritoriji Kalesije kada je u pitanju rad policije.

Prema riječima načelnika PU Kalesija Stjepana Hlavačeka stanje sigurnosti na području naše općine je dosta bolje u odnosu na period od prije nekoliko mjeseci, a isto tako primjetan je i bolji rad policije na terenu te bolji odnosi unutar PS Kalesija.

On je načelnika naše općine upoznao i sa aktivnostima koje su provedene kada je u pitanju osiguravanje događaja u sklopu Dana općine, a isto tako i sa planovima kada je u pitanju osiguravanje slave koja je predviđena u Jeginovom Lugu gdje se očekuje prisustvo oko 300 vjernika, a isto tako načelnik Džafić je upoznat kada su u pitanju aktivnosti osiguranja dženaze u Kalesiji Gornjoj.

Komandir PS Kalesija Munib Šarić mišljenja je da policija radi  dobar posao i da je stanje bolje što pokazuju i informacije sa terena.

Općinski načelnik  Sead Džafić u razgovoru sa predstavnicima PU i PS Kalesija iste je upoznao sa problemima kada je u pitanju sigurnost saobraćaja, prvenstveno misleći na brzu vožnju na dionici piste u Maslama,  dionica od skretanja za Tojšiće do Hidana te Ulica Žrtava genocida u Srebrenici od skretanja za Piemonte do Gradske dvorane gdje u večernjim satima se testiraju vozila, odnosno utrkuju se vozači na dionici puta gdje je ograničenje 30 kilometara na sat.

Također, načelnik je zatražio od načelnika PU Kalesija da se na ovim dionicama što hitnije postave stacionirani radari kako bi se smanjila brzina i kako bi se povećao nivo sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

Press općine Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: