Načelnik Sead Džafić majsku platu poklanja „Kalesijskim šampionima znanja“

Asocijacija za afirmaciju pozitivnih vrijednosti „Proaktiva“ – općinski tim Kalesija i ove godine će organizirati manifestaciju „Kalesijski šampioni znanja“, na kojoj će nagraditi najbolje učenike i studente sa područja općine Kalesija.

Kalesijski načelnik Sead Džafić, koji otkako je stupio na funkciju svoju načelničku platu dijeli socijalno ugroženim i nadarenim učenicima i studentima,odlučio je da majsku platu pokloni upravo ovogodišnjim dobitnicima priznanja „Kalesijski šampioni znanja“.

“Radim i ispunjavam ono što sam obećao u kampanji. Najbolji učenici i studenti zaslužuju da ih nagradimo i da im se posveti pažnja. Trebamo sve učiniti da im stvorimo uvjete da ostanu u Kalesiji i Bosni, a ne da razmišljaju o odlasku iz BiH. Da bismo to uspjeli moramo neke stvari iz temelja mijenjati”, kazao je načelnik Sead Džafić.

Fahrudin Sinanović, potpredsjednik „Proaktive“, u ime učenika i njihovih roditelja iskazao je zahvalnost načelniku za ovaj njegov gest.

“Načelnikov potez je za svaku pohvalu. Još nismo odredili tačan termin oodržavanja manifestacije „Kalesijski šampioni znanja“. Čekamo da se u školama okončaju sva takmičenja i da proglase učenike generacije. Kad budemo sve to imali, onda ćemo manifestaciju održati negdje oko polovice juna. I ove godine bit će nagrađeno oko 60-ak učenika”, rekao je za NEON Televiziju Fahrudin Sinanović.

Projekat „Kalesijski šampioni znanja“ je zamišljen kao okupljanje, odnosno kao prijem za najbolje učenike pet kalesijskih osnovnih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: fizike, matematike, hemije, biologije, geografije, historije, vjeronauke, informatike, engleskog jezika i njemačkog jezika.

Osim njih, bit će nagrađena i tri najbolja učenika Mješovite srednje škole Kalesija, Kalesijsci koji su učenici generacije u nekoj od srednjih škola sa područja TK i studenti koji su prethodnu godinu završili najmanje sa prosjekom 9,5.

Partneri u projektu su JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, Općina Kalesija, BZK Preporod Kalesija, Medžlis IZ Kalesija, Svjetska asocijacija muslimanske omladine NEDWA, CNS – Centar za napredne studije Sarajevo, MZ Kalesija centar, Cildren unchained e.v. Ulm, UG “Korak” Kalesija…

„Proaktiva“ poziva i ostale pravne subjekte da se uključe i da nagrade najbolje kalesijske učenike.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: