Načelnik Sead Džafić i sedam vijećnika pristupili SDA

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić i sedam vijećnika iz aktuelnog saziva Općinskog vijeća Kalesija danas su zvanično pristupili SDA.

Iako na press konferenciji zvanično nisu objavljena imena, saznajemo da su pristupnice SDA potpisali: Enes Idrizović, Damir Džafić, Jasmin Smajić, Ramiz Baručić, Mirsad Omerović, Edis Mujanović i Faruk Džafić.

Sead Džafić je kazao da je SDA pristupio zbog trenutne političke situacije u BiH i realizacije započetih projekata u općini Kalesija.

„ Kao što vidite ovih dana čitav svijet je uznemiren. Agresor je napao Ukrajinu. Naši istočni susjedi mobilišu stanovništvo i pripremaju se za drugo poluvrijeme, što sam cijelo vrijeme govorio. Vrijeme je da se ujedinimo i da pokušamo da odbranimo našu Kalesiju, u slučaju da dođe do najgoreg. Drugi razlog je što bez podrške viših nivoa vlasti ne možemo razvijati našu Kalesiju. Dobio sam obećanja od ljudi sa kojima sam pregovarao da ćemo završiti započete projekte, izgradnju sportske dvorane, vodovod za Zukiće, uređenje korita rijeke Spreča, izgradnju dječijeg obdaništa, završetak ambulante u Tojšićima…“, rekao je Džafić.

Pored Džafića prisutnima se obratio i Enes Idrizović koji je kazao da ovim činom žele pokazati da Kalesiji žele najbolje.

„Odlučili smo da krenemo putem jačanja svih zdravih, političkih, probosanskih, ali i probošnjačkih snaga u Kalesiji. Prepoznali smo SDA kao politički subjekt koji ima dugogodišnji kontinuitet u očuvanju državnosti i prosperiteta u BiH i Kalesiji. Nadam se da će naš primjer slijedi veći broj članstva Nezavisne bosanskohercegovačke liste, ali i drugih političkih subjekata koji participiraju u Općinskom vijeću Kalesija“, kazao je Idrizović.

Fahrudin Skopljak, predsjednik KO SDA Tuzlanskog kantona, je izrazio zadovoljstvo prelaskom načelnika Džafića i vijećnika u SDA i naglasio da je riječ o veoma hrabrom potezu kojim dolazi do okrupnjavanja političkih subjekata u bošnjačkom korpusu.

„Danas svjedočimo za bh-a prilike neobičnom događaju. Posljednjih godina imali smo stalno cijepanje političkog tijela, prije svega Bošnjaka, ali danas svjedočimo okrupnjavanju političke scene na lokalnom novou u Kalesiji. Ovo je mudar i hrabar potez i zbog toga čestitam predsjednici SDA Kalesija. Živimo u veoma složenom političkom i bezbjedonosnom trenutku kada je u pitanju država BiH. Ovo danas u Kalesiji treba da bude poruka višim nivoima kako Bošnjaci politički sazrijevaju“ istakao je Skopljak i izrazio očekivanja da će SDA na oktobarskim izborima biti apsolutni pobjednik u Kalesiji.

U završnom obraćanju Hasiba Kurtić, predsjednica SDA Kalesija, je, uz čestitke načelniku Džafiću i vijećnicima na pristupanju SDA, kazala da je potrebno da SDA u Kalesiji osvoji što veći broj glasova kako bi bili konkurentni sa drugim općinama i gradovima u realizaciji značajnih projekata za općinu Kalesija.   

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: