Načelnik Sead Džafić i novoizabrani vijećnici preuzeli uvjerenja o dodjeli mandata (FOTO)

Načelnik Sead Džafić i novoizabrani vijećnici danas su preuzeli uvjerenja, čime im je zvanično potvrđen mandat u Općinskom vijeću Kalesija za period 2020-2024.godine.

“Mi smo u subotu dobili uvjerenja i danas smo vršili dodjelu tih uvjerenja općinskom načelniku, kao novoizabranom načelniku i općinskim vijećnicima kao novoizabranim vijećnicima. Određeni broj vijećnika nije bio prisutan i mi ćemo im dostaviti uvjerenja kako bi se oni mogli izjasniti o tome dali prihvataju ili odbijaju mandat vijećnika OV Kalesija. Stvorene su pretpostavke i za sazivanje konstituirajuće sjednice OV Kalesija na kojoj bi trebalo da vijećnici daju izjavu nakon toga da se bira komisija za izbor i imenovanje koja bi utvrdila prijedlog odluke za predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg OV, nakon što prijedlozi od strane ovlaštenih predlagača budu dostavljeni u o stručnu službu OV”, kazao je Hajrudin Husejnović, predsjednik OIK Kalesija.

Općinsko vijeće Kalesija brojat će 27 vijećnika, jedan od njih je i vijećnik iz reda nacionalnih manjina.

Najviše osvojenih mandata imaju Stranka demokratske akcije i Nezavisna bosanskohercegovačka stranka po šest, Socijaldemokratska partija 4, Savez za bolju budućnost 3, Socijaldemokrati 2, Narod i pravda 2, Pokret demokratske akcije 2, Stranka za BiH 1 i Mirsad Omerović iz reda nacionalnih manjina.

Iako je dosadašnja praksa bila da se istovremeno prilikom preuzima certifikata održi i konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća to se danas nije dogodilo. Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Kalesija najvjerovatnije će održati početkom naredne godine.

   

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: