Načelnik Sead Džafić boravio u Vladi FBiH gdje je razgovarao sa ministrima o pomoći za Kalesiju

Nezavisni načelnik Sead Džafić boravio je danas u sjedištu Vlade FBiH gdje se sastao sa federalnim ministrom za raseljene i izbjegle osobe Edinom Ramićem, ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem, ministrom poduzetništva i obrta Amirom Zukićem te ministrom prostornog uređenja Josipom Martićem.

Na sastanku se razgovaralo o projektima koji će biti realizirani na području Kalesije u narednom periodu, a među prvima svakako je projekat povezivanja cestom Gornje Kalesije sa Drvenicama na području Osmaka.

“Ministri su nam pružili ruku za saradnju, naše je da dostavimo određene projekte i da krenemo sa realizacijom. Najznačaniji su svakako projekti koji se tiču poljoprivrede kojima želimo da pomognemo našim poljoprivrednicima, a biće tu projekata i iz drugih oblasti. Hvala našem Edinu Ramiću koji želi da pomogne Kalesiji na sve moguće načine”, rekao je za NEON Televiziju načelnik Sead Džafić.

Načelnik je zadovoljan sastankom te je kazao da će upriličiti sličan u Kalesiji kako bi se predstavili pojedini projekti i kako bi se što prije krenulo u realizaciju i pomoć građanima naše općine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: