Načelnik Džafić upriličio prijem za učenike generacije

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić danas je upriličio prijem za učenike generacije s područja općine Kalesija. Prilikom obraćanja najboljim učenicima, načelnik Džafić je istakao da su oni ponos općine Kalesija i izrazio nadu da će učenjem i zalaganjem nastaviti sa postizanjem odličnih rezutata.

„ Najboljim učenicima smo uručili skoromne poklone. Oni su naš ponos i mi ih moramo posebno paziti i voljeti. Kalesija ima potencijala, a danas su sa nama najbolji od najboljih, koji će u budućnosti biti uspješni doktori, profesori, inženjeri…“, rekao je načelnik Sead Džafić.

Amila Zulić, učenik generacije OŠ Rainci Gornji se zahvalila načelniku na prijemu i istakla da je ovo za nju stimulanst da nastavi da sa još boljim rezultatima tokom obrazovanja.

„Nakon osnovne škole, upisala sam Medicinsku školu u MSŠ Kalesija. Hvala općini Kalesija i načelniku na prijemu i priznanjima koje smo dobili. Ovo je nešto što ćemo zapamtiti i što će nam biti podstrek da više učimo i da budemo bolji, nego što smo do sada bili“, kazala je Zulić.

Sličnog razmišljanja je bio i Emir Halilović, koji je pokazao najbolje rezultate u OŠ Memići.

„Upisao sam Elektrotehničku školu u Tuzli, smjer tehničar računarstva. Želim se zahvaliti općini i načelniku na ovom lijepom gestu i prijemu. Priznanje nam mnogo znači za dalje školovanje“, rekao je Halilović.

Pored prijema učenika generacije, općina Kalesija će sutra dodijeliti i priznanja „Ponos općine Kalesija“, u sklopu kojeg će najboljim osnovcima, koji su tokom školovanja imali odličan uspjeh, biti dodijeljene nagrade i priznanja.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: