Načelnik Džafić razgovarao sa predstavnicima MZ Kikači

Općinski načelnik Sead Džafić primio je delegaciju Vijeća MZ Kikači sa kojima je razgovarao o infrastrukturnim projektima u ovoj MZ za koju tvrde da je bila zapostavljena u prethodnim godinama.

Predstavnici ove MZ načelnika su upoznali sa problemom, kada je u pitanju čitaonica u ovom naselju, korito rijeke Gribaje kao i vodosnabdijevanje posebno Babine Luke.

Rasim Avdibašić predsjednik Vijeća MZ Kikači istakao je da u ovom naselju treba uraditi čitaonicu, ali i područnu ambulantu s obzirom da je potrebna, a također je mišljenja da na dvije ili tri lokacije treba napraviti pristupne puteve za ulazak mehanizacije u korito rijeke Gribaje, kako bi u vrijeme suša mogli na taj način a obezbjede vodu za tehničku upotrebu.

Također, Avdibašić je od načelnika zatražio informaciju kada je u pitanju vodosnabdijevanje posebno Babine Luke za koju neki tvrde da neće biti obuhvaćena sa gradskim vodovodom.

Općinski načelnik Sead Džafić rekao je da mu je želja da u njegovom mandatu svaka kuća u Kalesiji dobije vodu, a od članova Vijeća MZ Kikači je zatražio da dostave projekat za izgradnju čitaonice kako bi u toku javnih raspava o Budžetu za narednu  godinu mogla se planirati sredstva za tu namjenu.

Također je kazao da će u narednoj godini biti nastavljen projekat čišćenja korita rijeke Gribaje od magistralnog puta prema naseljenom mjestu Kikači, a da će Civilna zaštita omogućiti u narednom periodu pristupni put za ulazak traktora ili druge mehanizacije u korito rijeke na lokaciji koja je prihvatljiva za sve mještane.

On je rekao da će biti načelnik svih građana i da nijedna MZ na području naše općine neće biti zapostavljena.

U ime Vijeća MZ Kikači načelniku na prijemu se zahvalio i Edis Mujanović koji je kazao da načelnik ima razumijevanja za probleme običnih ljudi i želi to da rješi. On je pozvao sve vijećnike u Općinskom vijeću Kalesija da sjedu i da razgovaraju sa načelnikom i dogovaraju najbolja rješenja za našu lokalnu zajednicu.

“Niko od vijećnika ne bi bio izabran tu gdje su da nije bilo volje građana čije probleme trebaju sada da rješavaju prije politike i svega ostalog”, rekao je Mujanović.

Sastanku u kabinetu načelniku prisustvovali su još i Esed Selimović, Smajl Sakić kao i savjetnik općinskog načelnika Fikret Suljkanović.

 

 

(Press općine Kalesija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: