Načelnik Džafić primio “Zlatne ljiljane” i predstavnike boračkih udruženja

U povodu obilježavanja 23.maja – Dana općine Kalesija općinski načelnik Sead Džafić danas je upriličio prijeme za dobitnike najvišeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ i predstavnike boračkih udruženja sa području općine Kalesija. Uz podsjećanje na težak ratni period i zahvalnost svim borcima koji su učestvovali u odbrani Kalesije načelnik Džafić je poručio nekadašnjim borcima da je potrebno i danas zajedničkim snagama raditi na jedinstvu i stvaranju uslova za bolji život svih građana Kalesije.

„Pozvao sam predstavnike „Zlatnih ljiljana“, koji su u ratu pokazali svoju hrabrost u odbrani Kalesije i Bosne i Hercegovine. Radi se o ljudima koji su svojim doprinosom i djelima u najtežim danima pokazali koliko vole Kalesiju i svoju domovinu. Zatražio sam od njih da u mjestima odakle dolaze grade jednu drugačiju i bolju atmosferu. Poznato je da je „uzavrela“ politička situacija u Kalesiji i da bi to neko trebao početi smirivati. Pokušao sam pričati nešto sasvim drugačije nego prethodni načelnici koji su ovdje bili. Mislim da su izašli odavde prezadovoljni i presretni “, kazao je Džafić.

Nakon „Zlatnih ljiljana“ i predstavnika boračkih udruženja općinski načelnik sutra će primiti ratne komandante, bivše načelnike općine Kalesija i predstavnike Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: