Na predizbornim skupovima u Gojčinu i Jelovom Brdu jednodušna podrška Seadu Džafiću i Nezavisnoj listi

Jedan za drugim u nedjelju 11. septembra 2016. godine održana su dva predizborna skupa, u Gojčinu i Jelovom Brdu, za koje se može reći da su protekli u jednodušnoj podršci Seadu Džafiću, kandidatu za načelnika općine Kalesije i Nezavisnoj listi kandidata za općinsko vijeće Kalesija.

received_776269379182972

Na skupu u Gojčinu, na kojem su bili prisutni skoro svi mještani ovog naselja, pored zahvalnosti za izgradnju mosta iskazana je velika podrška programu načelničkog kandidata Seada Džafića i Nezavisne liste. Skupu se ispred mještana obratio Ramo Vokić, dobitnik najvećeg ratnog priznanja “zlatni ljiljan“, i naveo primjer nekvalitetno urađenog asfalta na nedavno urađenom sportskom poligonu u Gojčinu kao jedan od najnovijih promašaja aktuelne općinske vlasti. Prema njegovim riječima, asfalt na igralištu je propao kada je preko njega prešla krava nekog od mještana, što je izazvalo smijeh svih prisutnih. Pozvao je vse mještane da daju glas Seadu Džafiću i njegovoj listi.

received_776269489182961

Od kandidata sa liste za OV Kalesija govorio je Izet Hadžić, nekadašnji predsjednik opštine Kalesije, kao i nosilac liste profesor Fadil Alić. Skup je završen obraćanjem Seada Džafića, koji je govorio je o nagomilanim problemima u kalesijskoj opštini, koji su rezultat nesposobne i neodgovorne općinske vlasti u posljednjih desetak i više godina. Naglasio je da je želja da se nazadovanju Kalesije stane u kraj, i da se krene u projekte zapošljavanja i rješavanja infrastrukturnih problema, bio njegov glavni motiv da se kandiduje za načelnika. Obećao je u prvoj godini mandata riješiti problem podvožnjaka na putu Kalesija – Jelovo Brdo – Gojčin, koji kod svake malo veće kiše predstavlja nepremostiv problem i onemogućava bilo kakav prolazak do ovih naselja iz pravca Kalesije.

received_776270092516234

U sličnom tonu i pred velikim brojem prisutnih protekao je i predizborni skup u Jelovom Brdu, gdje je takođe predstavljena Nezavisna lista “ Sead Džafić“ i prikazan film o  dosadašnjim aktivnostima Seada Džafića kao privrednika, patriote i humaniste, kao i njegovim programskim ciljevima.

Nosilac liste, Fadil Alić, prisutnima je kazao da u slučaju stanovništva Gojčina i Jelovog Brda nema potrebe isticati dobročinstvo i dobronamjernost gospodina Seada Džafića jer su oni već imali priliku da to uoče kroz izgradnju mosta na rijeci Spreči. Alić je istakao i da svaki čovjek sa razlogom nosi određeno ime, a ime gospodina Džafića je vezano za korijen arapske riječise’ade što označava sreću, te da je sreća stanovnika Kalesije što ga imaju uz sebe u ovim trenucima. Nosilac liste je u ime cjelokupnog tima prisutnima čestitao predstojeće bajramske blagdane i pozvao ih na oživljavanje prekinute tradicije obilježavanja pratidana u Raincima Donjim četvrtog dana Kurban-bajrama.

Ono što ovaj skup izdvaja od mnogih drugih je činjenica da je on u mnogo čemu bio okrenut prema brojnoj kalesijskoj dijaspori, čime su Sead Džafić i Nezavisna lista pokazali da ih itekako zanima ovaj segment kalesijskog društva i rješavanje problema koji ih opterećuju. Jelovo Brdo i Gojčin, kao i mnoga druga kalesijska naselja,  imaju veliki broj svojih stanovnika koji već decenijama sa porodicama žive i rade u zemljama Zapadne Evrope. U ime dijaspore ovaj skup pozdravio je Muhamed Smajkanović, koji je podržao kandidaturu Seada Džafića kao čovjeka koji se dokazao kao privrednik i humanista, i obećao punu podršku od dijaspore, posebno one iz Slovenije odakle dolazi.

received_776269552516288

Uslijedilo je obraćanje Seada Džafića, koji je u svom već prepoznatljivom stilu, dakle otvoreno i bez uvijanja, govorio o svim problemima koji opterećuju kalesijsku stvarnost. U svom govoru obratio se i kalesijskoj dijaspori, pri čemu je posebno naglasio svoje planove za uređivanje općinske administracije po evropskim standardima, razvojne programe i nova zapošljavanja. Njegovo obraćanje, kao video poruka putem veb stranice, dostupna je cjelokupnoj kalesijskoj dijaspori.

 

 

Informativna služba Nezavisne liste “Sead Džafić“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: