Muhamed Osmanović ponovo imenovan za direktora Doma zdravlja Kalesija

Muhamed Osmanović je imenovan za v.d. direktora JZU Dom zdravlja Kalesija, na današnjoj sjednici novog privremenog Upravnog odbora ove ustanove.

Osmanović je na ovoj poziciji naslijediti Nermina Kuralića, kojemu je istakao mandat vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Kalesija.

Osmanović je već jednom bio na čelu kalesijskog Doma zdravlja, u periodu maj-juni 2016.godine. Međutim, na ovoj poziciji zadržao se samo 40 dana, nakon čega ga je novoformirana vijećnička većina smijenila sa mjesta direktora Doma zdravlja.

Ovoga puta se nada da će da će nastaviti sa pozitivnim promjenama i  stvaranjem uslova za bolje i kvalitetnije usluge zdravstvene zaštite na području općine Kalesija.

“Zahvalio bih se članovima Upravnog odbora koji su mi ukazali povjerenje da ponovo dođem na čelo Doma zdravlja. Za kratko vrijeme dok sam bio direktor ove ustanove pokazao sam da znam raditi ovaj posao i da imam kvalitetno rješenje za probleme  u Domu zdravlja. Uvjeren sam da ću u ovom mandatu učiniti dodatne napore da se svim pacijentima na području općine Kalesija obezbijedim što kvalitetnije uslove i da svi građani koji dođu u ovu ustanovu iz nje izađu zadovoljni. Želim nastaviti sa pozitivnim promjenama kojima će biti zadovoljni građani, koji koriste naše usluge, ali i uposlenici Doma zdravlja”, rekao je doktor Osmanović.

Podsjećamo, Muhamed Osmanović je u prošlom mandatu za kratko vrijeme pokazao dobre menadžerske i organizatorske sposobnosti. Mnogi će istaći da je preporodio Dom zdravlja i uradio mnogo  pomaka koji su naišli na pozitivne reakcije pacijenata.

Uveo je druge smjene u Ambulanti u Tojšićima i centralnom Domu zdravlja u Kalesiji. Zahvaljujući njemu pokrenuta je i procedura za nabavku ekg aparata, ultrazvučnog aparata, stolica za stomatološku ordinaciju, aparata za oživljavanje za Službu hitne medicinske pomoći, nabavku opreme za odjel oftamologije, kao i nabavku novog sanitetskog vozila koje će se koristiti za pacijente koji odlaze na hemodijalizu.

 

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: