Muhamed Osmanović izabran za predsjednika OO SDP-a Kalesija

Muhamed Osmanović je novi predsjednik Općinskog odbora SDP-a u Kalesiji, odlučeno je na jučerašnjoj Izborno-izvještajnoj konvenciji OO SDP-a Kalesija. Osmanović je dobio 51 glas, dok je njegov  protukandidat Muhamed Majdančić dobio 18 glasova.

Muhamed Osmanović je ljekar specijalista pneumofiziolog i aktuelni je direktor JZU Dom zdravlja Kalesija. Do sada je obnašao dužnost potpredsjednika SDP-a, bio je šef kluba vijećnika SDP-a u Općinskom vijeću Kalesija i dva puta kandidat ove partije za načelnika općine Kalesija.

Osmanović će na poziciji prvog čovjeka kalesijskog SDP-a naslijediti Dževada Hadžića, koji je nedavno izabran za predsjednika KO SDP-a Tuzla.

Pored izbora predsjednika stranke, delegati su birali novi Općinski i Nadzorni odbor SDP-a Kalesija. Novoizabrani Općinski odbor, koji broji 53 člana, će u narednim danima izabrati novo predsjedništvo OO SDP-a Kalesija. Na konvenciji je još usvojen Izvještaj o radu predsjedništva OO SDP-a Kalesija za period 2015-2019.godine i Program rada do lokalnih izbora 2020.godine.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: