Muhamed Osmanović i SDP održali predizborni skup u Hajvazima

Sinoć je u povratničkom naselju Hajvazi održan predizborni skup SDP-a i dr. Muhameda Osmanovića. Ovog puta, domaćin skupa bio je kandidat SDP-a za Općinsko vijeće – Armin Karić, kojem je ujedno pripala i čast da svojim izlaganjem otvori ovu javnu tribinu. On se prvenstveno zahvalio svim prisutnima te izrazio zadovoljstvo zbog toga što će imati priliku da svojim radom pomogne u rješavanju problema koje Hajvazi i ostala povratnička mjesta imaju.

Senad Šmigalović, nosilac liste za Općinsko vijeće, u svom kratkom izlaganju istakao je da mu je zadovoljstvo biti nosilac liste za OV Kalesija, te da broj prisutnih na ovoj javnoj tribini dovoljno govori zbog čega je uvjeren u izbornu pobjeda SDP-a i doktora Osmanovića.

Dževad Hadžić se zahvalio mještanima Hajvaza na velikoj podršci koju pružaju kalesijskom SDP-u tokom svih ovih godina, ali ih pozvao da i ove godine iskoriste svoje demokratsko pravo i ne propuste šansu da izaberu načelnika svih građana – doktora Muhameda Osmanovića. Okupljenim građanima je poručio da je vidljivo nezadovoljstvo ogromne većine građana dosadašnjim stanjem u Kalesiji i da su zbog toga lokalni izbori 02. oktobra šansa da zajedno promijenimo to stanje.

Uz zahvalnost građanima, svih političkih opcija, koji su u velikom broju prisustvovali skupu i koji podržavaju njegovu kandidaturu za načelnika, doktor Muhamed Osmanović je istakao da će se odlučno boriti protiv svakog oblika kriminala i korpucije, nepotizma i neravnopravnosti u općini Kalesija.

Naglasio je da želi uspostaviti bolju komunikaciju sa svim privrednicima, a da će posebno mjesto u njegovom radu biti posvećeno poljoprivrednicima, kroz veće poticaje, osnivanje Fonda za poljoprivredu i pravedniju raspodjelu državnog zemljišta. Pomoć povratničkoj populaciji neće izostati, a mladima se garantiraju veća sredstva za stipendije i aktivnije učešće u radu i odlučivanju, istakao je doktor Osmanović.

 

OO SDP Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: