Muhamed Osmanović:” Građanima Kalesije predstavljam Program i konkretna rješenja, a ne afere iz života mojih protukandidata!”

Na predizbornom skupu u Dubnici, kandidat za načelnika Općine Kalesija ispred SDP-a dr. Muhamed Osmanović, izjavio je da predlaže konkretna rješenja za građane općine Kalesije, a “ne vadi afere iz džepa” kao što to rade drugi kandidati, koji čine sve kako bi “okaljali obraz” protukandidata.

SDP je nastavio sa održavanjem predizbornih skupova u naseljenim mjestima u Kalesiji. Sinoć je jedan takav skup održan u Dubnici gdje je prisutnim mještanima predstavljena kandidatkinja SDP-a za OV Kalesija iz Dubnice – Anela Adilović, lista kandidata SDP-a za predstojeće izbore te dr. Muhamed Osmanović kandidat za načelnika općine Kalesija.

U svom obraćanju, Anela je istakla kako puni autobusi mladih ljudi svakodnevno odlaze iz Kalesije. Ponudila je konkretna rješenja kako otvoriti radna mjesta, pogotovo za mlade osobe, ali i istakla da ukoliko se građani slažu sa dosadašnjom politikom, neka podrže one koji su trenutno na vlasti.Ipak, ukoliko se slažu da ova vlast ne radi dobro, onda građani treba da izaberu promjenu, a jedina promjena je lista od 31 kandidata SDP-a za OV Kalesija te Muhamed Osmanović, kao kandidat za načelnika i od 02. oktobra novi načelnik naše općine.

 

Muhamed Osmanović je naglasio da je SDP u ove izbore ušao ozbiljno, te da su pripremili Program koji su sačinjavali stručnjaci iz raznih oblasti. Također, izrazio je uvjerenje da se u Kalesiji puno toga može uraditi, jer on ima dobar tim saradnika iz oblasti kao što su obrazovanje, zdravstvo, finansije… Također, ponovio je da je ključno za prihvatanje kandidature bilo mišljenje ljudi, odnosno građana Kalesije i osnovnih organizacija SDP-a u Kalesiji. objava-2

”Predstavljam Program i rješenja za Kalesiju, a ne vadim afere iz džepa. Govorim o onome šta Kalesijci biraju 02. oktobra, a to je općinska vlast. Žao mi je što se druge strane bave ličnim stvarima, uvrijedljivo i potcjenjivački, umjesto konceptualno i programski”, zaključio je dr. Muhamed Osmanović!

 

 

 Služba za informisanje OO SDP BiH Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: