Muhamed Kuralić potpisao za FK Bosna Kalesija

FK Bosna Kalesija zvanično je dobila prvo pojačanje za nastavak sezone u Drugoj ligi FBiH „Sjever“. Muhamed Kuralić (19) iz Tojšića potpisao je ugovor kojim se obavezao na vjernost kalesijskom drugoligašu.

Riječ je o mladom i talentovanom fudbaleru koji igra na poziciji zadnjeg veznog i koji će pojačati Bosnu na ovoj deficitarnoj poziciji. Kuralić je u Bosnu stigao iz Sloge iz Tojšića, gdje je prošao sve omladinske selekcije. Nastupao je za juniore, ali je upisao i nekoliko nastupa za seniore Sloge. Kuralić ističe da je zadovoljan prijemom u Bosni i očekuje da će se radom i zalaganjem nametnuti šefu stručnog štaba Muhamedu Avdiću i njegovom pomoćniku Mensuru Šmigaloviću.

“Smatram da sam napravio dobar potez prelaskom u Bosnu i da ću pokazati svoju pravu vrijednost i kvalitet. Nisam se pokajao što sam prihvatio poziv Muhameda Avdića i Mensura Šmigalovića da se priključim Bosni, jer sam se u dosadašnjem dijelu priprema uvjerio da se radi jako ozbiljno, dobro i kvalitetno. Uvjeren sam da ćemo biti potpuno spremni za nastavk sezone i da ćemo dobrim rezultatima ispuniti očekivanja uprave kluba i navijače”, kazao je Kuralić.

Iako u seniorskom timu Sloge nije imao dovoljnu minutažu, o klubu u kojem je ponikao misli sve najbolje, a posebno se zahvalio trenerima sa kojima je radio.

Potpisivanju ugovora sa Muhamedom Kuralićem prisustvovali su Zuhdija Karić, predsjednik kluba, Muhamed Avdić, šef stručnog štaba, Mensur Šmigalović, trener i Suad Tabalović, dugogodišnji kapiten Bosne, koji su potvrdili da radi o kvalitetnom igraču koji Bosni može dosta pomoći u proljetnom dijelu prvenstva.

“Kuralić svojim zalaganjem već pokazuje da će biti pravo pojačanje Bosne u nastavku sezone. Stručni štab je predložio da s njim potpišemo ugovor i vjerujem da smo napravili dobar posao, posebno što igra na poziciji koja nam je bila problematična u jesenjem dijelu prvenstva. Ovo je prvi, a u narednim danima ćemo, na preporuku stručnog štaba, potpisati ugovore i sa ostalim igračima koji su stigli u naš klub. Nadam se da ćemo na proljeće imati dobar tim koji će dobrim igrama i rezultatima osigurati opstanak u ligi, rekao je Zuhdija Karić”, predsjednik FK Bosna Kalesija.

Prema planu priprema, fudbaleri Bosne će do sredine ovog mjeseca raditi na sticanju fizičke kondicije, a nakon toga će početi sa tehničkim uigravanjem ekipe i prijateljskim utakmicama. Proljetni dio sezone u Drugoj ligi FBiH „Sjever“ počinje sredinom marta ove godine.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: