Mnogi bivši igrači i prijatelji kluba najavili dolazak na „Plavo-bijelu noć“

U toku su završne pripreme za sportsku manifestaciju „Plavo-bijela noć“, koju organizuje FK Bosna Kalesija. Dolazak na druženje svih generacija već je potvrdio veliki broj nekadašnjih fudbalera i prijatelja kalesijskog Jedinstva, današnje Bosne, koji posljednjih godina žive u Zapadnoj Evropi i zemljama regiona.

Interesovanje među nekadašnjim igračima, navijačima i prijateljima kalesijskog kluba je izuzetno veliko. To potvrđuje i dugogodišnji trener  kalesijske Bosne Muhamed Avdić, koji  naglašava da mu se javio veliki broj nekadašnjih igrača i prijatelja kluba koje su zanimali detalji ove manifestacije.

„Povod je svečano okupljanje svih generacija u čast i zahvalnost onima koji su osnovali Fudbalski klub “Jedinstvo”, a sadašnji FK “Bosna“ – Kalesija davne 1970. godine. Razlog je druženje i pokušaj dolaska do povjerenja okovanog ljubavlju i voljom da klub krene bržim putem do stabilizacije, sigurnosti i uslova kako bi svoj razvoj u sportskom smislu napravio efikasnim u traženju rješenja da sva djeca, mladi fudbaleri, u tom klubu vide brže svoje napredovanje u uzornoj sredini koje se neće moći vidjeti u drugoj fudbalskoj sredini. Grad tome mora da bude garancija, a i struka tome mora da doprinese. Organizacioni odbor, s obzirom na minulu takmičarsku polusezonu nije imao vremena za spektakularno pozivanje onih koji bi željeli takvo pozivanje, već se oslonio na javne medije i društvene mreže u čemu je iznio otvoreni poziv za ovu manifestaciju svima koji su bili, koji su sad i koji će biti vezani za klub, u bilo kom svojstvu. Zato ne treba niko da oklijeva ili da misli da nije pozvan. Svi su otvoreno pozvani da dođu da se vide, susretnu stare prijatelje i budu dio ove lijepe priče“, kazao je Avdić.

Tokom ove manifestacije bit će uručena specijalna priznanja igračima iz prvih generacija, osnivačima kluba, sponzorima i prijateljima koji su ove godine podržali rad FK Bosna Kalesija. Također, pripremljen je i fan shop u kojem će zaintersovani moći kupiti dres, majicu, člansku kartu ili neki od rekvizita sa natpisom FK Bosna Kalesija, po cijeni koju odredi kupac. Nakon svečane ceremonije uslijedit će i bogat zabavni program, a pripremljena su i druga iznenađenja.

„Plavo-bijela noć“ će se održati u srijedu, 27.decembra sa početkom u 19 sati u restoranu „Polo“ u Kalesiji. Iz FK Bosna Kalesija još jednom pozivaju sve bivše igrače, navijače, prijatelje kluba, ali i ostale građane da dođu na ovu manifestaciju i podrže stabilizaciju kalesijskog kluba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: