MIZ Kalesija: Dostavljeni ramazanski paketi povratnicima

Medžlis Islamske zajednice Kalesija realizovao je ramazansku humanitarnu akciju “Otvorimo hiljade vrata”. Ramazanski paketi su 20. dana ramazana 1442. godine po Hidžri / 2. maja 2021. godine dostavljeni povratnicima.

Nakon što je podijeljeno 150 paketa osobama u stanju potrebe na području Kalesije, ramazanska humanitarna akcija “Otvorimo hiljade vrata” nastavljena je i u posljednjoj ramazanskoj trećini. Dana 2. maja 2021. godine / 20. ramazana 1442. godine po Hidžri, u ranim jutarnjim satima sa sportskog poligona kod džamije u Prnjavoru, kolona od 13 vozila krenula je ka Podrinju vozeći pakete za povratnike.

Jedna grupa uputila se ka Zvorniku, te su u naseljima Jusići, Klisa, Divič i Drinjača, posjećeni povratnici koji su obradovani ramazanskim hedijama. Druga grupa posjetila je povratnike na području Vlasenice, u naseljima Cerska, Rovaši, Neđeljišta, Toplik, Džemat, Gradina, Baćino Brdo. Treća grupa je posjetila povratnike u Bratuncu, u naseljima Glogova, Konjević Polje, Voljavica, Burnice, Jelah. Posljednja grupa je posjetila povratnike u Srebrenici, u naseljima Liješće, Skelani, Kalimanići, Dobrak, Gaj, Potočari, Sućeska, Blječevo, Zeleni Jadar, Osmače, Osat, Ljeskovik, Pećišta. Povratnicima u Podrinju podijeljeno je 450 prehrambenih paketa.

Ramazanska humanitarna akcija “Otvorimo hiljade vrata” nastavlja se i dalje i trajat će do Ramazanskog bajrama. U narednim danima organizovat će se posjete šehidskim porodicima kojima će biti uručene ramazanske/bajramske hedije. Također, prema planu aktivnosti organizovat će se posjete i udruženjima na području Kalesije koja se bave humanitarnim radom.

Ovim putem Medžlis Islamske zajednice Kalesija se zahvaljuje svim donatorima na pomoći koju su pružili u realizaciji ramazanske humanitarne akcije.

(MIZ Kalesija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: