Mirsad Kukić: Halil Jahić nije podnio ostavku

Jučer iz izvora bliskih Stranci demokratske akcije Kalesija, za NEON Televiziju je potvrđeno da je predsjednik Općinske organizacije SDA  Halil Jahić podnio ostavku na ovu funkciju.

No, te navode danas je demantovao predsjednik KO SDA Tuzla Mirsad Kukić, koji je kazao da Jahić nije podnio ostavku niti će je podnositi.

“Ja sam sinoć bio sa Halilom Jahićem i sa nekim ljudima iz Izvršnog odbora i ja vam kažem nije bilo nikakve ostavke. Tu  priču plasirali su ljudi koji žele destablizirati SDA u Kalesiji. Mi nastavljamo dalje vršiti pregovore oko formiranja većine u OV Kalesija”, govori za NEON Televiziju Mirsad Kukić.

Da nije podnio ostavku potvrdio je i sam Halil Jahić koji nam je kazao da su to dezinformacije i da nigdje u protokolu što se može i vidjeti nije zavedeno da je podnio ostavku.

“Ja sam jučer vršio konsultacije sa određenim ljudima oko formiranja vlasti. Ostavku nisam podnio, ali ukoliko analize pokažu da ja trebam podnijeti ostavku ja ću to i uraditi. Predsjednik ne bježi od toga”, istakao je Jahić.

Međutim, Nezavisni kalesijski portal (NKP) došao je u posjed fotografije na kojoj se vidi da je Halil Jahić u rukopisu podnio i potpisao neopozivu ostavku na mjesto predsjednika OO SDA i sve pozicije u SDA.

halil-jahic-ostavka-foto-2

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: