Ministar Ramić potpisao ugovor o sanaciji krova na objektu MSŠ Kalesija

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić danas je u Kalesiji potpisao ugovore o realizaciji nekoliko infrastrukturnih projekata.

Ugovori su potpisani sa općinom Kalesija, MSŠ Kalesija, MIZ Kalesija i Srpskom pravoslavnom crkvom.

Zahvaljujući podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u MSŠ Kalesija uskoro će početi radovi na sanaciji školskog krova, mokrih čvorova, izgradnji parkinga i pristupne staze. 

„ Vrijednost investicije u MSŠ Kalesija je negdje oko pola miliona maraka, od čega će Ministarstvo dodijeliti oko 430 hiljada maraka. Na ovaj način će se poboljšati uslovi za normalno odvijanje nastave, s obzirom da je zbog prokišnjavanja krova, odlukom nadležne inspekcije, nekoliko učinica bilo van funkcije“, kazao je Ramić.

Mirza Isanović je istakao da se radi o projektima od vitalnog značaja za MSŠ Kalesija kojim će se početkom naredne školske godine obezbijediti uslovi za normalno odvijanje nastave.

„ Zahvalio bih se ministru Ramiću na odobrenim sredsvima za sanaciju krova škole. Od početka ove godine imamo problem sa prokišnjavanjem krova zbog čega smo bili prinuđeni nastavu organizovati u tri smjene, a časove smo skratiti na 30 minuta. S obzirom da će radovi na sanaciji školskog krova i mokrog čvora uskoro započeti nadam se da će biti završeni tokom ljetnog raspusta i da će nastava od septembra krenuti u punom kapacitetu“, rekao je Isanović.

Ramić je sa danas i sa općinom Kalesija potpisao ugovor o asfaltiranju dijela puta koji povezuje Kalesiju i Osmake.

Općinski načelnik Sead Džafić je kazao da je riječ o značajnoj putnoj kominikaciji koju koriste povratnici u entitet RS.

„ Projekat je vrijedan oko 130 hiljada KM. Radi se o putnoj komunikaciji koja povezuje dvije općine u dva entiteta, Kalesiju i Osmake. Realizacijom projekta će doći do proširenja puta, ali i mosta na rijeci Spreča. Ovu putnu komunikaciju koriste povratnici u opštinu Osmaci, a, pored toga, jako je važan i i za saradnju ove dvije općine.

Ministar Ramić danas je da, također, potpisao ugovore sa Medžlisom islamske zajednice Kalesija i Srpskom prvoslavnom crkvom za infrastruturne projekte.  

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: