Ministar Elvir Rožnjaković obezbijedio 50 hiljada maraka za sanaciju krova na MSŠ Kalesija

Zgrade JU OŠ Kalesija i MSŠ Kalesija su proteklih godina u više navrata bili tema brojnih pisanja o “donacijama”, pa čak i od strane roditelja koji, ukoliko žele da djeca borave u koliko-toliko humanim uslovima, su prinuđeni izdvajati vlastiti novac za sanaciju učionica.
Kako je školstvo u nadležnosti Kantona, u Vladi TK Ministar Prostornog Uređenja i Zaštite Okolice gospodin Elvir Rožnjaković nakon vijesti o haotičnom stanju hola MSŠ Kalesija uspio obezbijediti sredstva u iznosu od 50.000 KM na ime rekonstrukcije i sanacije krova.
Sredstva su osigurana od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma, a na ime nastavka projekta energijske efikasnosti na objektu školske zgrade.

“Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona upoznato je sa stanjem u kojem se nalazi zgrada MSŠ Kalesija, kao i započetom projektu provođenja energijske efikasnosti zgrade.
Zbog navedenog, ministar Ministarstva je zahtjevom upućenim Federalnom ministarstvu okoliša i turizma zatražio da ovo ministarstvo odobri sredstva za nastavak navedenog projekta.
Ovim putem Vas obavještavamo da je Federalno ministarstvo okoliša i turizma odobrilo sredstva za nastavak realizacije započetok projekta energijske efikasnosti na objektu školske zgrade, te da će Vam odobrena sredstva u iznosu 50.000,oo KM, biti na raspolaganju početkom naredne godine, kako bi se što prije riješio problem prokišnjavanja školskih prostorija” – stoji u dopisu koji potpisuje minista Elvir Rožnjaković, koji je upućen na adresu MSŠ Kalesija.

Rješavanje ovog problema ministar očekuje odmah nakon usvajanja programa za 2020. godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.