Lokomotiva iz Miričine slavila u Kalesiji (FOTO)

Fudbaleri Bosne iz Kalesije su upisali četvrti poraz na domaćem terenu u ovoj sezoni. Bodove iz Kalesije odnijela je Lokomotiva iz Miričine, koja je slavila sa 0:1, u okviru 10.kola Druge lige FBiH „Sjever“.

Pobjedonosni pogodak za Lokomitivu postigao je Musić (45) iz brzog kontranapada, nakon greške domaćih na sredini terena. Iako su igrači Bosne protestirali smatrajući da se Musić nalazio u nedozvoljenoj poziciji sudac Mersed Brčaninović iz Živinica je ostao pri odluci da je gol regularan.

Da je Bosna oštećena ovakvom sudijskom odlukom pokazao je video snimak, koji su u poluvremenu utakmice pregledali članovi uprave kalesijskog kluba, gdje se, prema njihovim tvrdnjama, jasno vidi da se Musić prilikom prijema lopte nalazio duboko u nedozvoljenoj poziciji. Gosti iz Miričine su mogli slaviti mnogo ubjedljiviju pobjedu u Kalesiji da su napadači ovog tima bili precizniji u završnici.

Naime, Bosna je u drugom poluvremenu sve karte bacila u napad čime je ostalo dosta prostora za kontranapade gostiju. Zahvaljujući pravovremenim intervencijama mladog golmana Hamzića i nesigurnosti napadača Lokomotive, prije svih Musića i Derdemeza,  kalesijski drugoligaš je izbjegao ubjedljiviji poraz.  Bosna je porazom od Lokomotive preuzela posljednju poziciju na tabeli.

Kalesijske fudbalere u meču sa Lokomotivom, nažalost,  nije motivisao ni potpisani sponzorski ugovor sa sportskom kladionicom „Wwin“, kao ni poklon Osmana Križevca iz kalesijskog naselja Brda, zaposlenog u Švicarskoj, koji je Bosni donirao 24 majice za trening.

BOSNA (KALESIJA) – LOKOMOTIVA (MIRIČINA) 0:1 (0:1)

Kalesija- Gradski stadion. Gledalaca: oko 100. Sudija: Mersed Brčaninović (Živinice). Pomoćnici: Edis Arnautović (Gradačac) i Dževad Zukić (Srebrenik). Delegat: Amir Halilčević. Žuti kartoni: Lolić (Bosna), Gazibegović, Hasinović i Derdemez (Lokomotiva). Crvenih kartona nije bilo. Strijelci:  0:1 Musić (45)

Bosna: Hamzić, Mušanović, Beširević (Salihović), Mešić (Poljaković), Mujanović, Imamović, Majdančić, Lolić, A.Sakić, I.Sakić (Omerović).

Lokomotiva: Zukić, Mujić, Muslimović, Gazibegović, Musić (Hasinović), Omerović, Derdemez (N.Alić), Dž.Alić, Kurtović, Hamzić, Halilović.

 

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.