Kompanija „Violeta“ renovirala Pedijatrijsku službu Doma zdravlja Kalesija

Ljekari i medicinski tehničari Pedijatrijske službe Doma zdravlja Kalesija u narednom periodu imat će znatno bolje uslove za rad, s obzirom da su renovirane prostorije i nabavljen novi namještaj za potrebe ove Službe.

Riječ je o građevinskim radovima na uređenju, krečenju i farbanju dvije ordinacije, prostorije za intervencije i čekaonice Pedijatrijske službe.

Sredstva za ove namjene obezbijedila je kompanija „Violeta“.

Prema riječima direktora JZU Dom zdravlja Kalesija Muhameda Osmanovića, najveće zasluge za ovu značajnu donaciju pripadaju našoj sugrađanki Aldini Sarajlić – Nuhanović, uposlenici „Violete“.

„Priča sa firmom „Violeta“ je započela prije Nove godine zahvaljujući Aldini Sarajlić, koja je svojim angažmanom obezbijedila vrijednu donaciju za Pedijatrijsku službu Doma zdarvlja Kalesija.  Radi se o uređenju prostorija i nabavci namještaja za Pedijatrijsku službu. Nakon ovih radova,  Pedijatrijska služba sada izgleda mnogo bolje i malo više odgovara propisanim standardima. Ovo je još jedna pozitivna priča, koja govori da još ima ljudi dobre volje koji žele podržati naš rad i poboljšati nivo zdravstvene zaštite na području općine Kalesija“,  kazao je Osmanović, koji se zahvalio Aldini Sarajlić – Nuhanović i kompaniji „Violeta“.

Dodao je da je kompanija „Violeta“ ovim gestom  pokazala društvenu odgovornost i izradio nadu da će se uspješna saradnja sa nastaviti i u narednom periodu.

Osmanović podsjeća da je Dom zdravlja Kalesija u posljednje vrijeme ostvario jako dobru saradnju sa privrednicima i nevladinim organizacijama. Rezultat takvog odnosa je i nabavka aparata za magnetnu terapiju  i mamografa, koje su donarili Zuhdija Karić i Udruženje „Ženo majko sestro“.

Aparat za magnetnu terapiju je već odavno u funkciji, dok žene sa područja općine Kalesija sada mogu koristiti i usluge mamografa.

„ Nakon pribavljanje potrebne papirologije novi mamograf je od jučer zvanično pušten u funkciju i na usluzi je našim pacijentima“, kazao je Osmanović.

FOTO:

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: