Kandidaturu doktora Osmanovića u Raincima podržale pristalice SBB-a i boljitka

Građani  Rainaca Gornjih i Sarača su na predizbornim skupovima poručili da su bez dileme uz doktora Muhameda Osmanovića, kandidata za načelnika općine Kalesija i da žele biti dio pobjedničkog tima.

Rainci Gornji su ogromnom podrškom na skupu još jednom dokazali da je SDP-e u ovom mjestu najjača stranka i da doktor Osmanović može očekivati ubjedljivu pobjedu.

Pobjedničku atmosferu su prepoznali i pripadnici drugih političkih opcija u Raincima Gornjim, a aktivisti SBB-a i NS Radom za boljitak, sa stranačkim obilježjima, otvoreno su podržali doktora Osmanovića.

Građanima, u prepunoj sali Doma kulture u Raincima Gornjim, su se obratili Enes Idrizović, hirurg zaposlen u UKC-u Tuzla i vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija, Dževad Hadžić, predsjednik OO SDP-a Kalesija i poslanik u Skupštini TK-a i doktor Muhamed Osmanović, kandidat za načelnika općine Kalesija.

Enes Idrizović je, u emotivnom govoru, kazao da Kalesija može biti ponosna na karakter, poštenje i patriotizam Muhameda Osmanovića, koji je, pored primamljivih ponuda iz većih centara, izabrao Kalesiju i u potpunosti se stavio na raspolaganje svojim sugrađanima.

Obraćajići se okupljenim građanima, Dževad Hadžić je istakao da stanovnici Kalesije 22.februara ne biraju samo između dva kandidata za načelnika već donose odluku o modelu kojim će se Kalesija kretati u narednom periodu. Naglasio je da Osmanović nudi zajedništvo i Kalesiju bez podijela, po bilo kom osnovu. Pobjedom doktora Osmanovića pobijedila bi opcija u kojoj Kalesijci uzimaju budućnost u svoje ruke, dodao je Hadžić. U suprotnom, naglasio je, moglo bi doći do dubljih podjela među građanima, jer bi tada za načelnika dobili osobu koja je podjelila ljude u svojoj stranci, a sudbina Kalesije bi bila u rukama „banovićkog lobija“.

Predstavljajući izborni Program, doktor Muhamed Osmanović se posebno osvrnuo na poboljšanje zdravstvene zaštite stanovništva, stvaranje uslova za brži i efikasniji razvoj privrede i otvaranje novih radnih mjesta, funkcionalniju općinsku administraciju,koja će biti u službi građana i poboljšanje poljoprivredne proizvodnje, kao strateške grane u Kalesiji.

Kalesijsku mladost planira uključiti u izradu projekata, a obećao je znatno veća sredstva za stipendije učenika i studenata.

Uz zahvalnost mještanima Rainaca Gornjih i Sarača za podršku, doktor Osmanović je pozvao okupljene građane da budu dio tima koji će zajedno graditi ljepšu, moderniju i jedinstvenu Kalesiju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: