Kalesijsko ljeto 2021: U subotu gostuje Gradski mješoviti hor Živinice

Kulturno-zabavna manifestacija „Kalesijsko ljeto 21“ nastavlja se u subotu, 31. jula 2021. godine. Tog dana, sa početkom u 20,00 sati, na Trgu šehida, održat će se Koncert Gradskog mješovitog hora Živinice.  Nema sumnje da će i ovoga puta brojna publika uživati u kavlitetnom programu.

Gradski mješoviti hor Živinice počeo je sa radom davne 1980.godine. U to vrijeme nastupali su nastupali širom Jugoslavije, dobijali pozitivne kritike i brojne nagrade. Do 2010.godine djelovali su u okviru KUD Živinice, a od tada djeluje samostalno kao Udruženje građana Gradski mješoviti hor  Živinice.  Gradski hor Živinice uvježbava i izvodi  raznovrsnu muziku, od sevdalinki, ilahija i kasida, do klasične i zabavne muzike.

Osim BKC-a kao organizatora, u ovogodišnju manifestaciju uključena je gotovo kompletna lokalna zajednica, počev od Općine Kalesija kao generalnog pokrovitelja, preko Medžlisa islamske zajednice Kalesija, GKUD „Halisije“ Kalesija, Turističke zajednice, NEON televizije, MZ Kalesija Centar, Udruženja mladih TRIK, udruženja žena „Ženo, majko, sestro, „Nijemi krik“, Aktiv žena džemata Rainci Donji, Sportski savez, odbojkaških klubova, Biciklističkog kluba, Komunalnog preduzeća „Komunalac“ Kalesija, pa do neformalnih grupe građanki i građana.

Poslušajte nekoliko pjesama iz repertoara Gradskog mješovitog hora Živinice:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: