Kalesijsko ljeto 2021: 2. Kalesijska biciklijada

Biciklistički klub Kalesija u saradnji sa BKC Alija Izetbegovic Kalesija i Udruženje mladih TRIK Kalesija u okvirum manifestacije “Kalesijsko ljeto 2021” organizuje 2. kalesijsku biciklijadu koja će se održati u subotu, 21.8.2021. godine na Trgu šehida u Kalesiji.

“Pozivamo sve ljubitelje biciklizma da uzmu učešće na 2. kalesijskoj biciklijadi i time budu dio jedne pozitivne priče. Svi zainteresovani se mogu prijaviti i online, porukom na našoj Facebok stranici“ piše na stranici Biciklističkog kluba Kalesija

Protokol biciklijade

– 14:00 – 15:00 – prijava i okupljanje učesnika

– 15:00 – obraćanje organizatora

– 15:10 – start biciklijade

– 16:00 – kraj bicikliade i dodjela zahvalnica.

Biciklistička ruta je dužine oko 8 km, vožnja će trajati oko 45 minuta,ruta je prilagođena za djecu, a kretala bi se pravcem kako slijedi: Trg šehida (ispred BKC-a) – desno Ulicom Žrtava genocida Srebrenice do sportske dvorane – lijevo prema Ulici Halisijska – Halisijskom ulicom do magistralnog puta – prelazak magistralnog puta i nastavak Ulicom Kapetana Hajrudina Mešića Hajre – lijevo Sarajevskom ulicom do Ulice 23. maja – desno Ulicom Žena boraca ARBiH – Ulicom Braće Bukvarević do magistralnog puta – prelazak magistralnog puta – kroz naselje Novačinovići do sportske dvorane – povratak Ulicom Žrtava genocida Srebrenice na Trg šehida – kraj.

(Skeniranjem QR code imate mogućnost da pogledate planiranu rutu za 2. Kalesijsku biciklijadu).

Napominjemo da je biciklistička ruta prilagođena i za djecu te ih pozivamo u što većem broju.

Nakon završetka planirane rute, za goste iz drugih općina/gradova biće organizovana i duža ruta (Kalesija-Dubnica-Hrasno Gornje-Tojšići-Rainci Donji-Tupković-Gojčin) kako bi bolje upoznali našu Općinu.

Biciklistički klub Kalesija je nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija registrovana 2019. godine. Osnivanje kluba je proizašlo iz ljubavi prema biciklizmu i druženju, ali i iz želje da približimo ostatku naših sugrađana ljepote koje mi na našim vožnjama imamo priliku vidjeti. BKK pored rekreativnog biciklizma želi olakšati svojim članovima aktivno sudjelovanje u različitim manifestacijama vezanim uz brdski biciklizam, kako u Bosni i Hercegovini tako i u inostranstvu, kao i organiziranje sličnih događanja kako rekreativnog tako i takmičarskog duha.

Više o biciklističkom klubu „Kalesija“ možete se informisati putem sljdećih linkova:

Web stranica: www.bkk.ba
Facebook stranica: https://www.facebook.com/bkkalesija
Instagram profil: https://www.instagram.com/bkkalesija/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: