“Kalesijsko ljeto 2018”: Sportski susreti kalesijske dijaspore

Sutra, u subotu, 21. jula, natsvalja se manifestacija „Kalesijsko ljeto 2018“. Program počinje u 18.00 sati. NEON TV će i ovoga puta prenositi uživo program koji će trajati od 18,00 do 19,30 sati.

U tom dijelu programa učestvuju KUD „Sevdah“ Seljublje i Ahmed Zulić i Miralem Bošnjaković, a gosti su i književnica Hazeta Salihović – Hamzić, Asmir Mešić, vlasnik škole stranih jezika “Aphabet”, članovi Kluba boričačkih vještina “Prison Break” i predstavnik dijaspore.

 

U 19:30 sati, u sali kalesijskog BKC-a, u okviru manifestacije „Kalesijsko ljeto 2018“, bit će izvedena pozorišna predstava „Evropejci“, koja je nastala u produkciji Draft Teatra. Radi se o komičnom tekstu srbijanskog pisca Miroljuba Nedovića. Rediteljske palice uhvatio se Dragan Stajić, a jedan od glumaca je Tuzlak Dragan Tešić Teša, koji je kaže da je predstava puna bosanskog humora.

Prvi dio programa odvijat će se ispred zgrade BKC-a i on je besplatan, a ulaznica za komediju “Evropejci” košta 5 KM.

JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, koja je organizator ove manifestacije, planira da organizuje i sportske susrete kalesijske dijaspore. Zamišljeno je da se odigraju revijalne utakmice između Kalesijaca iz dijaspore i ekipe organizatora u odbojci i fudbalu (velikom ili malom fudbalu, zavisno od interesovanja), te turnir u šahu.

Pozivamo sve naše Kalesijce koji žive i rade u inozemstvu da nam se jave i da potvrde svoje eventualno učešće u ovim aktivnostima. Prijaviti se mogu na 035 631 881. Kontak osobe kod kojih se također mogu prijaviti su Fahrudin Sinanović (061 291 994) i Mehmed Hodžić (061 644 – 282). O terminu ovih susreta svi će biti naknadno obaviješteni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.