„Kalesijsko ljeto 2017“: U ponedjeljak počinje „Ljetni sajam knjige“

JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, u okviru programa „Kalesijsko ljeto 2017“ organizirat će „Ljetni sajam knjige“. Sajam, koji će biti raliziran u saradnji sa knjižarom „Buljubašić“ i BZK „Preporod“, počinje u ponedjeljak, 17. jula,  i trajat će deset dana.

Štandovi sa knjigama bit će postavljeni ispred zgrade Bosanskog kulturnog centra “Alija Izetbegović”. Na posebnim štandovima bit će knjige posvećene genocidu u Srebrenici. Također, posebno mjesto zauzet će i knjige kalesijskih autora.

Osim toga, građanima će se kao i prethodnih godina, svakog dana od 8,00 do 17,00 sati, nuditi veliki izbor najnovijih beletrističkih izdanja, stručna i vjerska literatura, rječnici, knjige iz oblasti popularne psihologije…

Knjige će se moći nabaviti po izuzetno prihvatljivim cijenama, a oni koji vole knjigu mogu se na licu mjesta učlaniti u biblioteku.

U toku Sajma bit će upriličeno i književno veče sa Hadžemom Hajdarevićem, te dodjela nagrada pobjednicima ovogodišnjeg književnog natječaja za izbor najbolje kratke priče pod nazivom „Ratna priča“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: