Kalesijski odbojkaši žele ekspresan povratan u PL BiH

U subotu (28.09.2019.) starta odbojkaška sezona 2019/2020 u okviru Superlige FBiH.
OK BOSNA Kalesija će u prvom kolu na domaćem terenu, u fiskulturnoj sali MSŠ Kalesija, dočekati OK Sloboda Tuzla.
Utakmica počinje u 19.oo sati.

Svakako da je to odličan termin utakmice, s obzirom da su i ljubitelji odbojke u Kalesiji zasigurno poželjeli utakmice najuspješnijeg loptaškog sportskog kolektiva u općini Kalesija.

  • U 25. sezonu postojanja i uspješnog rada, kolektiv OK Bosna Kalesija je ušao veoma ambiciozno. Ove godine je planirano i izdavanje Monografije OK BOSNA Kalesija, a ne nedostaje i sportskih ambicija, pa je povratak u elitni razred cilj koji je pred sebe postavila uprava ovog kluba.

Predsjednik kluba je i dalje bivši odbojkaš, Adnan Karić, kojem i ove sezone pomaže neumorni Bajro Suljkanović, a upravu je uveliko prije dvije godine “prodrmao” Edin Glogić, koji je bio pravo osvježenje, te se osim finansijke pomoći klubu angažovao i na stručnom usavršavanju članova kolektiva. Glogić je sportski direktor seniorske odbojkaške reprezentacije BiH, a od ove sezone je i prvi trener OK Bosna Kalesija.

Klub želi povratak u Premijer ligu BiH, gdje je i mjesto kalesijskoj odbojci, pa će klub u sezonu 2019/20 ući čak i sa jačim igračkim kadrom nego onaj sa kojim su raspolagali u prethodnoj sezoni u elitnom razredu bh. odbojke.

Klub je zadržao svoje najbolje igrače iz prethodnih sezona, Jasmin Požegić i Mirnesa Idrizović, te mlade i perspektivne igrače, koji su protekle godine nastupali i za mladu reprezentaciju BiH; Kenan Hasanović, Ahmet Omerović i Ensar Mešić.
Koliko se ulaže u mlade snage govori i činjenica da će kapiten ekipe u novoj sezoni biti jedan od najmlađih članova, Ensar Mešić.
Također, povratnici u ekipu su; Damir Mehmedović, nekadašnji reprezentetivac BiH i sigurno još uvijek jedan od najboljih igrača na poziciji ‘libera’ u BiH, iskusni Mirnes Mešanović, koji je sudjelovao u nekim od najvećih uspjeha kluba u protekloj deceniji, te osim na poziciji srednjeg blokera može pomoći na poziciji primač-napadač.
Pojačanje kluba u novoj sezoni je Milan Boršner koji igra na poziciji primač-napadač, koji je prethodnu sezonu igrao u premijerligašu, OK Majevica Lopare. Boršner se pridružio ekipi samo nekoliko dana pred početak prvenstva ali je već na prvim treninzima pokazao da će biti veliko pojačanje.

  • >>> OK BOSNA Kalesija u sezoni 2019/2020 <<<
    Ensar Mešić (kapiten), Jasmin Požegić, Mirnes Idrizović, Milan Boršner, Mensur Alić, Damir Mehmedović, Arnel Imamović, Ahmet Omerović, Vehid Hasanović, Bakir Zulić, Kenan Hasanović, Mirnes Mešanović, Abdulkadir Alić, Nadir Mujkić, Ferid Softić, Muhamed Suljkanović, Anes Hodžić,Muhamed Hadžić, Amar Barčić
    Trener: Edin Glogić

(NKP.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: