Kalesijski Dom zdravlja po prvi put obilježio Međunarodni dan sestrinstva

Međunarodni dan sestrinstva, medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju u spomen na rođenje Florence Nightingele, začetnice modernog sestrinstva.
To je jedan od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije. Svijet sestrinstva obiluje izazovima i otvoren je za sve koji žele sudjelovati u izgrađivanju spoznaja o najplemenitijoj profesiji u svijetu.

Dom zdravlja Kalesija, nažalost, nikada nije obilježavao ovaj datum. Nikada, do danas, četvrtak 12.05.2016. godine.

Muhamed Osmanović, koji je prošle sedmice imenovan za v.d. direktora kalesijskog Doma zdravlja, je nakon razgovora sa Hamidom Subašićem, koordinatorom medicinskog osoblja u ovoj ustanovi, i Amirom Križevcem, predsjendikom sindikata uposlenika DZ Kalesija, došao na ideju da se po prvi put organizuje svečanost povodom obilježavanja ovog značajnog datuma.

Tako se kolektiv Doma zdravlja okupio danas u prostorijama Doma zdravlja, gdje su po prvi put proslavili ovaj značajan datum u svijetu medicine.
Osim medicinskih sestara, druženju su prisustovali i ljekari, kao i ostali uposlenici Doma zdravlja, a “počašćeni” su bili i oni uposlenici koji zbog radnih obaveza nisu mogli napuštati radno mjesto, jer su DZ i Hitna pomoć radili u punom kapacitetu.

“Ovo je skroman doprinos menadžmenta prema medicinskim sestrama, bez kojih je rad u ovakvim ustanovama neizvodiv. Ovo je zajedinički prijedlog menadžmenta, i nadam se da će ovo narednih godina postati stalna praksa. Mali znak pažnje koji može značiti puno našim uposlenicima” – rekao je Muhamed Osmanović, v.d. direktora DZ Kalesija.

Zadovoljstvo održavanjem ovakvog druženja nisu krili uposlenici DZ, pa je tako jedna od uposlenica u više navrata ponovila: “Trideset godina radim u ovoj ustanovi, i ovo je prvi put da se neko sjetio nas uposlenika i priredio ovakvo druženje”.

Nadamo se da će lijep radni ambijent u kalesijskom Domu zdravlja biti i u narednom periodu, te da će pozitivne promjene, na koje ukazuje većina uposlenika, osjetiti i sami građani općine Kalesija, koji su se proteklih godina često žalili na usluge u ovoj ustanovi.

NKP.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: