Kalesijski​ ​SDP​ ​obilježio​ ​Dan​ ​penzionera​ ​uz​ ​jasnu​ ​poruku:”​ ​Hoćemo​ ​da​ ​živimo, nećemo​ ​da​ ​preživljavamo

Saopćenjem za javnost oglasio se OO SDP-a Kalesija.

U saopćenju se navodi:

“Forum seniora SDP BiH Kalesija i Općinski odbor SDP BiH Kalesija su jučer (25. oktobra 2017. godine), uličnom akcijom, ukazali na težak položaj u kojem se penzioneri nalaze, ali i svim penzionerima uputili čestitku povodom 25. oktobra – Dana penzionera.

Dževad Hadžić, predsjednik OO SDP BiH Kalesija je podsjetio da penzije u Bosni i Hercegovini nisu povećane od dolaska koalicije SDA-SBB na vlast, dok su za vrijeme vlasti SDP-a povećavane dva puta po 5%.

U narednom periodu kalesijski SDP će organizovati prijem za članove Foruma seniora, s obzirom da je većina njih jučer bila odsutna, zbog velikih protesta penzionera u Sarajevu.

OO SDP BiH Kalesija je poslao i simboličnu poruku:”Hoćemo da živimo, nećemo da preživljavamo!”, čime je jasno stavio do znanja da penzioneri imaju podršku SDP-a u zahtjevima za povećanje penzija, odnosno o zahtjevima za izmjenu Zakona o PIO-u”, stoji u saopćenju OO SDP-a Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: