Kalesijke odbojkašice u subotu igraju prvu utakmicu za ulazak u PL BiH: Prije utakmice svečanost uručivanja pehara i medalja za OK Bosna Kalesija

Odbojkašice iz Kalesije u subotu (20.06.2020.) u fiskulturnoj sali MSŠ Kalesija igraju prvu utakmicu doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH.
Podsjećamo, ekipa ŽOK Bosna Kalesija je prije prekida prvenstva zbog pandemije koronavirusa bila na prvoj poziciji Superlige FBiH “Sjever”, dok je ekipa ŽOK Igman Ilidža bila prvoplasirana u grupi “Jug”.
Odlukom OS FBiH, ove dvije ekipe će razigravati za prvaka, koji je naredne sezone nastupati u elitnom razred bh. ženske odbojke.

Prema riječima treneraa Rašida Tubića, Bosna ima kvalitetniju ekipu, ali zbog niza okolnosti, posebno zbog zauzetosti sale, imalu dosta manje vremena da se pripreme za ovu utakmicu, jer su gošće u trenažnom procesu bile 20 dana prije njegovih igračica.
Ipak, Tubić očekuje da će Bosna u dvije utakmice pokazati kvalitet, i izboriti plasman i PL BiH.

Prva utakmica se igra u Kalesiji, u subotu (20.06.2020.) sa početkom u 18.oo sati.

ŽOK Bosna Kalesija – ŽOK Igman Ilidža
(subota, 20.06.2020. – 18.oo sati)

Prije utakmice će biti upriličena “mala” svečanost.
Naime, muški odbojkaški klub iz Kalesije je prije prekida prvenstva bio prvoplasirani, a odlukom OS FBiH proglašen je za prvaka .

Prije utakmice ŽOK Bosna – ŽOK Igman predstavnici OS FBiH će uručiti pobjednički pehar i medalje za odbojkaše OK Bosna Kalesija.


  • ODBOJKAŠI I ODBOJKAŠICE su ove sezone pokazali da zaslužuju poštovanje od svih građana općine Kalesija. Nadamo se da će ovo, prije svega, biti pobjeda sporta, te da neki neće iskoristiti odbojkašice i odbojkaše za svoju političku promociju, što je, poznavajući situaciju u Kaleisji, malo moguće.

    Zbog mjera prevencije od koronavirusa, utakmica će, vjerovatno, biti igrana bez prisustva publike, iako je ranije najavljeno da bi  se utakmica mogla igrati pred maksimalno 300 gledalaca.

(NKP)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: