Kalesijci koji žive i rade u Sarajevu ponovo se okupili na zajedničkom iftaru  

Nakon dvogodišnje pauze, zbog korone, Kalesijci koji žive u Sarajevu ponovo su se, u četvrtak, 14. aprila 2022. godine, okupili na zajedničkom iftaru. Među okupljenim našli su se i mnogi koji su iz svog mjesta rođenja u Sarajevo stigli još u prošlom vijeku. Bilo je tu i poznatih i priznatih doktora nauka, magistara, ljekara, imama, advokata, profesora, poznatih novinara, biznismena…  Iftarom svoje komšije je častio Senad Softić, guverner Centralne banke BiH.

Među okupljenim bila su i dvojica hafiza:  hafiz Rijad ef. Đedović i  hafiz Omer ef. Zulić.  Iftaru su, između ostalih, još priustvovali:  prof. dr. Ahmet Alibašić, profesor na FIN-u i direkor Centra za napredne studije, prof. dr. Alen Karić, specijalista kardiolog na KCU Sarajevo, prof. dr. Sead Omerbegović,  Ismet ef. Bećić,  mr. Ibrahim Husić,  prof. dr. Senad Softić, guverner Centralne banke BiH, Hazim Rančić, zamjenik ministra financija i trezora u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, Amer, uposlenik u Rijasetu IZ,  mr. Rasim Muminović i mr. Ekrem Softić, uposlenici Elektroprivrede, Ibrahim Jakubović, dr. Ahmed Kulanić, direktor Fonda memorijala Sarajevo,  Sinan Sinanović, sportski novinar i predsjednik Uduženja sportskih novinara BiH,  Elvir Huremović, savjetnik za medije u Centrali SDA, Samir Karić, savjetnik ministrice vanjskih poslova BiH  prof. dr. Nedžad Karić, Ermin Gačanović, Admir Kulić  – vlasnik i direktor firme ClouIT doo Sarajevo,  Rahman Alić, uposlenik Koordinacija policijskih tijela BiH,  Asmir Aljić, sekretar u CNS-u, Salko Križevac,  Emir Fazlić, direktor farmaceutske firme, Edin Fazlić, arhitekta, Sadžid Ramić, uposlenk Rijaseta IZ, Ferid Hadžić, penzioner, Ibro Hadžić, penzioner, Ahmed Bećić, novinar na BHRT, Edin Smajić, direktor OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“,  mr. Adis Gazibegović,  advokat, Mirza Kusturica, direktor marketinške agencije, Sanel Sinanović, MUP Kantona Sarajevo, Tarik Ramić, uposlenik BBI banke, Admir Delić, producent na AL Jazeera Balkans, Safet Barčić, vlasnik radnje za prodaju i servisiranje mobitela, računar, laptopa, televizora, printera, dr. Samir Vildić, vlasnik i direktor firme Wieberr Balkans. Iftaru su prisustvovali i Fahrudin Sinanović, koji je i inicirao okupljenje Kalesijaca u Sarajevu, a kao gosti ovom iftaru prisustvovali su Almir Zulić, direktor firme TTU Enegertik, Miralem Huremović, savjetnik direktora ZZO TK i Ibrahim Aljić, pomoćnik direktora TTU Enegertik i predsjednik Medžlisa IZ Kalesija. Oni su ujedno i članovi kalesijskog udruženja „Može bolje“.

Zbog ranije preuzetih obaveza, neki od pozvanih nisu mogli da prisustvuju. Nenamjernom greškom organizatora, neki Kalesijci koji žive i rade u Sarajevu nisu bili obaviješteni o iftaru.  Poslije iftara, uslijedilo je druženje uz kahvu. Dogovoreno je da se registruje i udruženje Kalesijaca u Sarajevu. Predloženo je i da nosi naziv “Ahmed Dubničanin”, po znamenitom Kalesijcu, koji je u 18. vijeku bio dugogodišnji muderris u Gazi Husrev-begovoj medresi.  Udruženje bi imalo zadaću da okuplja Kalesijce u Sarajevu, da održava vezu sa Kalesijom i pokreće, inicira i zagovara aktivnosti, ideje i projekte koji bi pomogli Kalesiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: