Kalesijce u Novu godinu uvodi Fatmir Sulejmani

Općina Kalesija treću godinu za redom organizuje javni doček Nove godine. Tako će sve one koji se odluče da ovu „najluđu“ noć dočekaju u našem gradu u Novu 2020.godinu uvesti Fatmir Sulejmani jedan od učesnika popularnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ te Minor Bend iz Tuzle.

U kalesijskom Bosanskom kulturnom centru „Alija Izetbegović“ danas sa početkom u 15:00 sati bit će izvedena predstava „Novogodišnja bajka“, nakon koje će biti upriličeno druženje sa Djeda Mrazom te podjela paketića za mališane i mališanke. Riječ je o 2.000 paketića koje je obezbjedio Sead Džafić vlasnik kompanije UNIS TOK Kalesija.  

Iz općine Kalesija su izdali saopćenje u kojem obavještavaju građane da se zbog organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom u centru Kalesije, danas od podne biti obustavljen saobraćaj kroz glavnu ulicu u centru Kalesije. „Privremeno prestaje da važi postojeći režim dvosmjernog saobraćaja a uvodi se režim potpune zabrane saobraćaja u Ul.Patriotske lige i Ul.Zlatnih Ljiljana dok se zabranjuje parkiranje svih vozila na parking prostoru na Trgu šehida u vremenu od 12:00h sati na dan 31.12.2019.godine do 01:00 h sati na dan 01.01.2020.godine. Potpuna zabrana saobraćaja se odnosi na Ul. Pateriotske lige u dijelu od raskrsnice sa Ul.Senada Požegića (raskrsnica prema Domu zdravlja) do raskrsnice sa Ul. Žrtava Genocida u Srebrenici (raskrsnica kod UNI kredit banke), u ulici Zlatnih Ljiljana od početka ulice kod Trga Šehida do južnog ugla  ZPC-a smještenog oko BKC-a Alija Izetbegović, dok se zabranjuje parkiranje bilo kojih vozila na parkingu platoa Trga Šehida“, navodi se u saopćenju općine Kalesija.

Iz općine Kalesija pozivaju građane na dođu na doček Nove godine na otvorenom u centru Kalesije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.