Kalesija: Potpisan ugovor o izgradnji vodovoda u naselju Gaj

U općini  Kalesija danas je potpisan ugovor o početku radova na izgradnji primarne vodovodne mreže u naseljenom mjestu Gaj, na području MZ Miljanovci u općini Kalesija. Ovim projektom će biti riješen dugogodišnji problem vodosnadbijevanja oko 200 domaćinstava u naselju Gaj i ostalim visinskim zonama na području Miljanovaca.

Projekat je vrijedan 152 hiljade KM, a rok za završetak radova je 150 dana.

Investitor projekta je općina Kalesija, koja će budžetskim sredstvima finansirati izgradnju primarne vodovodne mreže, dok je izvođač radova JP „Vodovod i kanalizacija“ – Kalesija.  Radovi će početi sredinom aprila ove godine.

Ugovor o početku realizacije ovog projekta su potpisali Ismet Mešić, koji mijenja općinskog načelnika i Mirsad Džananović, u ime JP „Vodovod i kanalizacija“ – Kalesija.

Gaj 1

Prema riječima Ismeta Mešića, općina Kalesija je prošle godine izradila projektnu dokumentaciju za poboljšanje vodosnadbijevanja u visinskim zonama MZ Miljanovci.

„Budžetom općine Kalesija  za ovu godinu smo planirali sredstva za ove namjene u iznosu od 150 hiljada KM, a danas smo potpisali ugovor o izvođenju radova. Općina Kalesija će finansirati primarne vodove u ovom sistemu, a nakon toga će graditi sekundarna mreža, u kojoj će građani biti uključeni. Učešće građana će najvjerovatnije iznositi u visini takse od 500 KM, po domaćinstvu. Međutim,  tačan iznos učešća građana bit će poznat nakon što JP „Vodovod i kanalizacija“ uradi kalkulaciju“, kazao je Mešić.

On je još naglasio da se u toku završni radovi na izgradnji vodovodne mreže u Kikačima, nakon čega će JP „Vodovod i kanalizacija“ – Kalesija započeti aktivnosti na izgradnji vodovoda u Miljanovcima.  Mešić je posebno istakao uspješnu i izuzetno korektnu saradnju mještana Kikača, sa izvođačem radova i općinom Kalesija, pri čemu su mještani sami rješavali imovinsko pravne odnose na vodovodnoj trasi. Izrazio je  nadu da će se i sa mještanima Gaja i susjednih naselja ostvariti dobra saradnja i da neće biti problema prilikom izgradnje vodovoda u ovim naseljima.

 

 

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: